Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Tura i Hereu encaren les primàries amb ‘lleialtat’ perquè serveixi com a revulsiu de cara a les municipals

Lleialtat com a revulsiu. Aquesta és la recepta que Montserrat Tura i Jordi Hereu han donat de cara a les primàries que s’inicien el proper 4 de febrer i que clouran el 19 del mateix mes amb la votació en el si del PSC de Barcelona. Els dos candidats han mostrat aquest dilluns davant la Comissió Executiva socialista les seves voluntats de que la lluita per la candidatura de Barcelona transcorri amb ordre i respecte per aixecar la moral de la militància del PSC per les properes eleccions municipals que, segons els sondejos, tindrà Xavier Trias com a vencedor.  Miquel Iceta, per la seva part,  ha assegurat que ha quedat ‘molt satisfet’ amb les intervencions dels candidats i que Montilla no els ha fet cap recomanació. El portaveu socialista i viceprimer secretari, que podrà votar en la contesa electoral socialista, ha afirmat també que no es posicionarà per cap dels dos aspirants i ha defensat uns debats centrats en temes de Barcelona per tal que es doni una imatge de ‘vitalitat’ del projecte socialista.

Redacció
Redacció 25/01/2011

Els dos candidats formen part de la Comissió Executiva i han pres la paraula per explicar la seva posició davant de la direcció a pocs dies de l’inici de la campanya electoral, previst pel 4 de febrer. Tura, que ha estat poca estona a la reunió perquè ha assistit al funeral David Martínez Madero, no havia exposat encara davant de l’executiva la seva decisió. Aquest dilluns ha explicat els motius que l’han portat a disputar amb Hereu la candidatura.

Per la seva banda, Jordi Hereu també ha pres la paraula, tot i que en el seu cas la seva candidatura ja es donava per descomptada, donat que fa mesos que ha anunciat la seva voluntat de tornar a presentar-se per tornar a ser alcalde de Barcelona. Fonts pròximes a Hereu han explicat que l’alcalde ha expressat el desig que el procés de primàries sigui ordenat, com creu que ha estat fins ara, per tal que beneficiï els socialistes.

Iceta i Montilla, en segon terme

De fet, després de la reunió, el viceprimer secretari i portaveu socialista, Miquel Iceta, ha explicat que tots dos han mostrat la seva voluntat de ‘competir des de la lleialtat’ i ‘sabent que l’adversari real és CiU i Xavier Trias’. L’objectiu, segons Iceta, ha de ser que el PSC ‘estigui en condicions d’elegir el millor candidat’.

Iceta, que podrà votar a les primàries però que no es pronunciarà públicament per cap dels dos candidats- ha afegit que no ha calgut que el primer secretari, José Montilla, intervingués en el debat per donar algun tipus de consigna de cara a la celebració de les primàries, donat que els dos candidats ‘són conscients que aquest procés ha de suposar un revulsiu’, que els debats s’han de centrar sobre temes de Barcelona i que s’ha de ‘donar una imatge de vitalitat del projecte socialista’. Per això, ha dit Iceta, ‘no ha calgut fer una recomanació’. Montilla, però, ja es va reunir fa uns dies de forma individual amb Hereu i Tura. Iceta ha reiterat aquest dilluns que l’Executiva ‘no prendrà cap opció’ davant d’aquest procés.