Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Tura diu que continuarà ‘demanant suports’ dels socialistes encara que el PSC no li exigeixi avals

L’exconsellera de Justícia i candidata en les primàries del PSC de Barcelona de cares a les properes eleccions municipals, Montserrat Tura, s’ha mostrat disposada a seguir recollint suports a través del seu web, malgrat que tot apunta que la federació del PSC de Barcelona no exigirà als candidats que presentin avals per poder-se presentar al procés intern que disputarà amb l’alcalde, Jordi Hereu. ‘Jo continuaré treballant demanant que les persones properes o militants continuïn entrant al web i continuïn donant suport’, ha dit manifestant, alhora, que el seu equip està ‘content’ de la resposta que de moment han rebut dels socialistes de base.

Redacció
Redacció 15/01/2011

Montserrat Tura ha reconegut que el líder dels socialistes catalans, José Montilla, està molest per la seva decisió d’enfrontar-se a Hereu i haver-ho anunciat dijous. ‘No li ha agradat la manera en que jo he provocat aquesta situació’, ha admès en sortir de la ‘breu’ trobada que ha tingut amb Montilla aquest divendres al migdia. Tura, però, assegura que li ha transmès el seu ‘compromís’ per fer de les primàries ‘una mostra d’aprofundiment democràtic i de com el partit s’ha d’anar obrint progressivament i trobar formes de participació dels afiliats i de la ciutadania en els afers públics’.

Tura ha passat pel despatx de Montilla -poc després que Hereu- però, segons l’exconsellera, la trobada ha estat breu i no ha tingut caràcter de reunió formal. La candidata a ser cap de llista a Barcelona ha explicat que el primer secretari del PSC li ha dit que ‘confia que, ja que s’ha engegat el procés, sigui un exemple per tots els socialistes i pels altres partits’. ‘I així ho penso fer’, ha dit rotunda.

Tura, però, no ha amagat el disgust de Montilla per la manera en què s’ha presentat com a candidata i s’ha enfrontat a Jordi Hereu. En aquest sentit, l’exconsellera ha explicat que Montilla ja li havia dit que ‘tal vegada aquesta no era la manera, i que havíem d’arribar a un acord amb la federació’. Amb tot, ella va decidir tirar endavant els seus plans i ara, un cop fet, argumenta que ho va explicitar així perquè ‘les persones que pensem que s’han de produir aquests processos d’obertura ho havíem de provocar, fer un pas endavant’. I és que per la candidata, aquest procés, en el fons, no ha de ser ‘un pas endavant per Montserrat Trua, sinó per aquesta nova forma de fer política a tota la societat’.