Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Triomfa a la xarxa un vídeo que explica d’on surt el blaverisme i el seu odi a Catalunya

Són temps de falles al País Valencià. Són les primeres, també, amb un canvi de color polític a les institucions. S'ha demostrat, doncs, que sense el PP al poder, els blavers i el seu anticatalanisme han minvat. Però… d'on surten els blavers? Per què van sorgir? Qui són exactament? Quines idees tenen? Per què es va canviar la senyera durant la transició? Un vídeo que està triomfant a Internet (suma més de 130.000 visites entre Facebook i Youtube en només una setmana) explica la història del País Valencià en només 5 minuts.

Redacció
Redacció 14/03/2016
Qui som els valencians? Amb aquesta pregunta comença la petita lliçó d'història, en tan sols 5 minuts, que explica com neix el País Valencià i com es troba avui dia. Des de la seva creació amb barreja de pobles com els Ibers, els Romans, els Àrabs i els Jueus fins a l'actualitat i els problemes de finançament envers l'Estat espanyol, passant per la Guerra de Successió, la creació de l'estat nació espanyol al segle XIX i la transició dels anys 70.
 
El vídeo és interessant per a tots aquells habitants dels Països Catalans i, sobretot, per aquells que neguen la vinculació del País Valencià amb Catalunya i Balears.