Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Trias vol impulsar les grans infraestructures de Barcelona davant la ‘falta de lideratge’ d’Hereu

El president del grup municipal de CiU a Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat la seva intenció de tirar endavant les grans infraestructures amb altres forces polítiques i ha fet una aposta per la col·laboració público-privada en un context de crisi. Trias ha criticat l’actual alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, per la seva ‘falta de lideratge’ i ha lamentat que en la Comissió d’infraestructures s’impulsés amb un 80% del consistori a favor, però en canvi que en el 90% de les propostes no hi hagi acord. ‘Quan sigui alcalde, un responsable per tal que faci seguiment de l’execució dels projectes pactats en el si d’aquesta comissió. Les infraestructures són bàsiques i no es pot perdre més temps’, ha afegit.

Redacció
Redacció 08/02/2011

Trias ha destacat que Barcelona s’ha situat a ‘la primera divisió de les ciutats del món, ho hem fet sense ser capital d’estat i gràcies a la societat civil’. ‘Hem estat treballant perquè Barcelona esdevingui referent competitiva econòmica, benestar social i transparència’, ha afegit.

El candidat nacionalista ha citat les infraestructures que, segons ell, han de fer de la capital catalana una referència mundial, com exemple el port, l’aeroport, el TGV, el Quart Cinturó, el metro, la Fira, el 22@, la xarxa d’hotels o el Centre de Recerca Biomèdica, entre d’altres. Ha comentat que Barcelona és ‘una marca molt potent al món, ciutat atractiva i bones infraestructures’ i ara s’està en un ‘bon punt de partida’.

En un dinar amb empresaris a la Cambra de Comerç, Trias ha explicat els seus eixos d’actuació a quatre mesos de les eleccions municipals. Ha criticat l’alcalde de Barcelona per la ‘crisi de lideratge’ i ha recordat que ‘està en entredit pel seu propi partit’ i l’ha animat a què converteixi la lluita contra l’atur en una ‘prioritat’ i una ‘obsessió’ després de recordar que la capital catalana té 105.000 aturats.

Trias ha dit que vol que Barcelona sigui un ‘referent en qualitat de vida’ i que sigui capaç de ‘donar resposta a necessitats bàsiques de la seva gent’. Però per assolir aquesta qualitat de vida, ha afegit, passa per un bon servei de neteja, seguretat, il·luminació, transport i cuidar l’espai públic.