Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Trias guanya les eleccions, Portabella perd un regidor i se’n queden fora C’s, la CUP i SI, segons ‘El Periódico’

El candidat de CiU a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, continua sent el favorit per guanyar les eleccions del 22 de maig, segons l’enquesta que publica avui El Periódico, en què passaria dels 12 regidors actuals a 16-17. Tot i això, el sondeig també detecta que Hereu ha aconseguit frenar la sagnia de vots d’abans de les primàries i ara només perdria dos o tres regidors dels 14 actuals. En un sondeig fet el 6 de febrer, Hereu es quedava amb només 9 regidors i Trias n’aconseguia entre 18 i 19. En l’apartat de valoració dels candidats, Trias és el que obté la millor nota (5,8), seguit de Portabella (5,2) i Hereu (5,1).

Redacció
Redacció 25/02/2011

Segons l’enquesta, la llista conjunta d’ERC i Reagrupament encapçalada per Jordi Portabella passaria de 4 a 3 regidors, mentre que ni Ciutadans (C’s), la CUP o Solidaritat Catalana per la Independència (SI) no aconseguirien representació. Així mateix, Trias podria conformar majoria de govern amb Alberto Fernández Díaz, que obtindria entre 6 i 7 regidors, mentre que ICV podria conservar els seus 4 regidors o també podria perdre’n un.

Amb aquests resultats, Trias es podria plantejar la possibilitat de governar en solitari amb acords a vàries bandes, perquè la suma PSC-ICV-ERC (17-19 diputats) es queda lluny de la majoria absoluta.