Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Trias: els que protestaven al Paral•lel no eren veïns sinó “gent violenta”

Barcelona (ACN).- L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que la protesta d'aquest dissabte al Paral·lel que li va impedir inaugurar unes obres no era iniciativa de veïns del barri sinó de “gent violenta”. “M'enfada llegir que ahir em van escridassar veïns del Paral·lel perquè no és veritat. Era gent violenta lligada a moviments com els okupes o del grupet de Ciutat Morta”, ha assenyalat Trias al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio. “Jo crec que tots ens hauríem de posar d'acord que en política val la protesta però que la violència no ha d'existir”, ha insistit l'alcalde de Barcelona, que ha reiterat que no tanca la porta a pactar amb cap partit, inclús la Barcelona en Comú liderada per Ada Colau.

Redacció
Redacció 15/03/2015

Però Ada Colau ja ha dit que mai pactarà amb Trias, ella vol ser alcaldessa o a l’oposició 

“Des de l'ajuntament hem col·laborat amb la senyora Ada Colau en el tema dels desnonaments”, ha recordat Trias. “Ara a ella no li agrada dir això però ha col·laborat amb l'ajuntament de CiU quan era responsable de la plataforma contra els desnonaments”, ha insistit l'alcalde de Barcelona, que ha defensat la necessitat que tots els partits s'entenguin en apartats essencials per a la capital catalana. “Per exemple, si es fa una ampliació del Port de Barcelona tenim l'obligació d'entendre'ns o si es fa una aposta per ser la capital mundial dels mòbils. Cal remar en la mateixa direcció i hi ha coses amb les quals no podem badar”, ha afirmat l'alcalde Trias.
 
A nivell sobiranista, el també dirigent de CiU s'ha mostrat partidari de pactar un punt en comú amb ERC, la CUP i sectors socialistes favorables a l'estat propi. “El més lògic seria que els que estem convençuts que Catalunya és una nació hauríem de tenir un grau de col·laboració i, com a mínim, pactar que el dret a decidir és bàsic. Després hi poden haver matisos”, ha reflexionat en veu alta Trias, que també ha defensat la seva posició sobre Can Vies. “Nosaltres anem treballant amb voluntat de diàleg dintre d'un ordre i dintre la planificació i els desigs dels veïns”, ha afirmat l'alcalde de Barcelona, que ha assenyalat que en aquest cas té “infinita paciència i sentit del diàleg”.
 
“Això sí, no deixarem fer algunes irregularitats. Per exemple, no es pot construir sense llicència en aquesta ciutat”, ha reblat Trias, que ha finalitzat opinant també sobre l'operació policial contra el frau a Mercabarna. “Si hi ha gent que fa coses mal fetes, s'ha d'investigar i s'ha d'aclarir. És curiós però que les operacions aquestes es facin a Catalunya, per això no treu la major i no defenso els que fan pràctiques anòmales”, ha conclòs l'alcalde de Barcelona.