Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Trias de Bes abandona el PPC per ingressar al partit de Rosa Díez

L’exdiputat del PP i de CiU Josep Maria Trias de Bes ha anunciat aquest dilluns el seu ingrés a les files d’Unión Progreso y Democracia (UPyD), partit que lidera Rosa Díez. En un article publicat al diari El Mundo, Trias de Bes ha explicat que, després d’una trobada amb Díez, li va oferir el seu ‘suport actiu’ des de Catalunya, un ‘terreny difícil’, ja que considera el seu projecte ‘molt atractiu i més necessari que mai en aquest moment polític’. Aquest anunci ha estat rebut amb ‘absolut respecte’ per part de la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho. Trias de Bes ja havia estat diputat amb CiU durant els anys 80, però va deixar la formació nacionalista durant els anys 90.

Redacció
Redacció 16/02/2009

‘Crec que és necessària la presència d’un partit que es mogui amb llibertat, introdueixi aires nous i néts, ventili la cuina de la política nacional i contagiï a tothom’, ha dit. A més, ha advocat per una reforma de la llei electoral, ja que ‘no és just que un partit d’àmbit estatal tingui menys representació que altres sense vocació ni pretensió de representació estatal’. Trias de Bes creu que aquest fet es podria haver tingut les seves ‘raons’ fa temps, però ‘avui ja no es justifica’.

Josep Maria Trias de Bes va ser diputat de CiU als anys 80, però va deixar CDC als 90. El 1995 va anunciar el seu ingrés al PP, on va encapçalar la llista per Barcelona d’aquest partit a les eleccions generals de 1996, que va guanyar José María Aznar.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha expressat el seu ‘absolut respecte’ a la decisió de Trias de Bes. ‘Cadascú ha de ser coherent i conseqüent amb les seves conviccions personals i polítiques’, ha afegit.