Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Trias acusa Hereu de governar l’Ajuntament ‘des del carrer Nicaragua’

El líder de CiU a Barcelona, Xavier Trias, s’ha mostrat aquest dijous ‘content’ pel resultat del Baròmetre Municipal que li atorga una victòria en les properes eleccions de 2011. Amb tot, Trias ha reconegut que ‘tot el mèrit no és de CiU’ i ha culpat a l’alcalde Jordi Hereu i al PSC de cometre ‘un error polític gravíssim’ durant anys que els està costant la confiança dels ciutadans. ‘S’han cregut que això és casa seva i que l’Ajuntament es pot governar des del carrer Nicaragua’, ha retret Trias, en referència al pes que la cúpula dels socialistes té al govern local. En aquest sentit, ha alertat que ‘la gent està indignada’ i, a més, ha acusat Hereu de ‘retrocedir 25 anys’ en matèria de seguretat.

Redacció
Redacció 29/07/2010

Trias ja es veu d’alcalde de Barcelona. ‘Estic segur que CiU guanyarem les eleccions’, ha sentenciat. I és que el Baròmetre Municipal fet públic ahir li dona la raó i diu que la victòria a les eleccions de 2011 pot ser pel seu grup. Aquesta circumstància, però, no permet l’eufòria a CiU, que per ordre del propi Trias advoca per ‘seguir treballant’ i per ‘no creure’s-ho del tot’. Tot i destacar ‘la gran feina’ que el seu equip ha estat fent durant anys per ‘poder assolir els resultats que ara s’albiren’, el líder de CiU ha reconegut que no tot és mèrit seu. I és que Trias sap que ‘si un alcalde ho fa molt be, és difícil guanyar’, però segons ha dit, ‘aquest és un cas diferent’.

És per això, que el convergent responsabilitza de part del resultat de les enquestes a la gestió que ‘des de fa anys’ es porta a terme des del govern de l’Ajuntament, i especialment des de l’entrada d’Hereu a l’alcaldia. ‘S’han cregut que això és casa seva, i hi ha un plantejament equivocat de creure que això s’ha de governar des del PSC, des del carrer Nicaragua’, sentencia Trias mentre adverteix amb contundència que ‘s’ha acabat aquesta història; no pot funcionar així’. En aquest sentit, el convergent es presenta com el garant ‘d’una manera de fer diferent’ i per això assegura ser la millor alternativa al govern socialista.

Fruit d’aquest ‘error polític gravíssim’, diu Trias que s’ha creat una situació entre els ciutadans de Barcelona que ha provocat ‘una imatge nefasta de l’Ajuntament’ i de la gestió que fa el govern municipal. A mode d’exemple clarificador, el convergent explica que ‘quan es pregunta quina ciutat elegiria per viure o fer negocis, la gent de fora ens veu be, però la gent de la ciutat està indignada amb el funcionament de Barcelona’. ‘El més important és canviar aquesta percepció i tornar a generar un orgull i una il·lusió fent que les coses funcionin’, planteja Trias intentant mostrar-se com a alternativa ‘real’ al govern actual.

Per últim, el líder municipal de CiU ha volgut remarcar la ‘gravíssima’ percepció d’inseguretat que, al seu parer, té la ciutadania de Barcelona, tal i com demostren les dades de l’enquesta de victimització. La pujada en la percepció d’inseguretat suposa per a Trias que ‘durant els últims anys hem aconseguit l’èxit de retrocedir a xifres de fa 25 anys, que són xifres molt altes. El convergent destaca, a més, que aquestes dades ‘són de la gent que viu a Barcelona, no la gent que ens visita, i això és molt greu’.