Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Trias acusa el govern barceloní d’incomplir els acords amb els veïns per reformar la plaça Lesseps

El president del grup municipal de Ciu a Barcelona, Xavier Trias, ha denunciat aquest dimarts que el govern municipal de Barcelona ‘ha incomplert els acords amb els veïns en la reforma de la plaça Lesseps. Xavier Trias considera que el procés participatiu, que ‘podia haver estat un exemple, ha acabat fracassant’. Trias ha explicat que la plataforma que va aparèixer el 2002 amb el nom ‘Una altra plaça Lesseps és possible’ va permetre que el projecte no tirés endavant en aquell moment i ha lamentat que els veïns estan ‘desil·lusionats’ perquè el resultat ‘no és el que s’havia decidit en el procés participatiu’. Cal recordar que els veïns de la plaça fa setmanes que es queixen del resultat final, amb elements ornamentals freds i una excessiva volumetria que impedeix veure els edificis emblemàtics.

Redacció
Redacció 26/11/2008

Trias ha citat com a única condició complerta la reducció del trànsit rodat però ‘la resta d’acords no s’han complert’, ha dit. Ha detallat que la plaça no és permeable nord-sud tal i com s’esperava, no és acollidora, no és l’inici de la connexió verda entre els Tres Turons i Collserola i no s’ha creat l’aparcament de finançament públic.

No ha entrat en la discussió dels elements decoratius perquè ‘són discutibles i opinables’, però ha criticat que ‘l’amfiteatre pot ser un focus de futurs problemes’ perquè el que cal fer són ‘places acollidores, perquè la gent hi gaudeixi tot el dia i no per fer un concert cada cert temps’.

El grup de CiU presentarà un prec per a resposta oral al plenari del divendres on demanarà que es compleixin els acords pactats entre el govern municipal i els veïns de la plaça Lesseps durant el procés de modificació del projecte de reforma de l’any 2002.