Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Tresserras reclama al ministre de Cultura un “calendari estricte” per al retorn dels papers de Salamanca

 El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha reclamat al ministre de Cultura, César Antonio Molina, un ‘calendari estricte’ per garantir el ràpid retorn a Catalunya dels ‘papers de Salamanca’ encara pendents, a ser possible abans de finals d’any. Tresserras ha valorat l’actitud ‘disposada’ del ministre, qui, segons ha explicat, ja li havia transmès durant una reunió privada la seva voluntat d’accelerar el retorn dels dos milions de documents propietat d’ajuntaments, entitats privades i particulars de Catalunya que encara es troben a l’Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca.

Redacció
Redacció 30/08/2007

Segons Tresserras, el que cal ara és ‘un calendari estricte’ i que es posi en marxa de manera ‘immediata’ la Comissió Mixta Ministeri-Generalitat, que ha d’avalar la catalogació feta pels representants de la Generalitat per fer que retornin tan sols aquells documents que pertanyen a Catalunya i no es pugi tornar a impugnar el procés als tribunals.

Tresserras considera que aquest procés d’aval es podria fer ràpidament, sempre que la Comissió Mixta Ministeri-Generalitat sigui ‘operativa’ i no ‘una comissió de quedar cada dimarts’.

El conseller ha lamentat que ‘a escala espanyola’ el retorn dels documents ‘ha estat sotmès a un procés de politització’ mentre que a Catalunya ‘hi ha unanimitat’ perquè ‘no és una qüestió política sinó d’ordre moral’.