Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Tresserras presentarà el 9 d’abril el seu document sobre el futur d’ERC

Després de la patacada electoral d’ERC del 28 de novembre, Joan Puigcercós va encarregar a l’exconseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que elaborés un document que haurà d’ajudar el partit a rellançar-se, tant de cara a les eleccions municipals del 22 de maig com de cara al propi futur del partit. Ara, ERC ja ha posat data a la presentació del document: el 9 d’abril, just el dia abans de la consulta sobre la independència que s’organitzarà a Barcelona i enmig d’un debat més o menys soterrat sobre qui haurà de dirigir el partit després del congrés de la tardor.

Redacció
Redacció 10/02/2011

ERC celebrarà el 9 d’abril un acte commemoratiu del 80è aniversari de la seva fundació, que tingué lloc el 19 de març de 1931 al barri de Sants de Barcelona a partir de la confluència de l’Estat Català de Francesc Macià, el Partit Republicà Català de Lluís Companys i el grup L’Opinió de Joan Lluhí.

Tresserras va rebre oficialment l’encàrrec en el consell nacional del 18 de desembre, que va ratificar Puigcercós al capdavant del partit amb l’encàrrec que pilotés la transició post-electoral. En aquell moment, Puigcercós va assegurar que confiava en Tresserras perquè sabés obrir el partit a aquells sectors de l’esquerra nacional que, arran de l’espanyolització del PSC, han quedat orfes d’una opció progressista catalana ‘no sucursalista’.

Cursa successòria
El document arribarà en un moment en què diversos dirigents d’ERC s’estan plantejant la idoneïtat de rellevar Joan Puigcercós. El propi secretari general republicà, Joan Ridao, va obrir foc aquesta setmana, assegurant que estava ‘disponible’ com a ‘candidat de consens’.

Algunes veus també situen Anna Simó com a dirigent ben situada per concórrer en aquesta cursa, tot i que la portaveu parlamentària de la formació rebutja pronunciar-se en un sentit o altre, postura que també ha adoptat l’eurodiputat Oriol Junqueras -fins ara independent i que que precisament aquest dissabte recollirà el carnet d’ERC, podent així optar també a liderar el partit.