Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Tresserras expressa el seu “rebuig” pel tancament de la Carrasqueta

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha expressat el seu ‘rebuig’ i malestar pel tancament del repetidor de la Carrasqueta per part del govern valencià. Amb tot, Tresserras confia que aquesta ‘interferència’ en les negociacions no impedirà arribar a un acord sobre la reciprocitat d’emissions entre Catalunya i el país valencià. Tresserras considera que aquest tancament ‘no calia’ executar-lo perquè s’està negociant una solució i ho ha atribuït a una ‘mesura de força’ en un context preelectoral. El conseller ha assegurat que aquest matí mateix es posarà en contacte amb el govern valencià per fer-los arribar la seva queixa. El tancament es va fer efectiu aquest diumenge a la nit, sense previ avís.

Redacció 10/12/2007

En declaracions al programa ‘Els matins’ de TV3 el conseller Tresserras ha declarat que el tancament del repetidor, que ha deixat sense emissions de Tv3 les comarques d’Alacant, suposa una ‘interferència’ en les negociacions que estan portant a terme els governs de Catalunya i el país valencià i el Ministeri d’Indústria, però que no ha d’implicar la falta d’acord.

Tresserras ha assegurat que no té ‘dubtes’ sobre la decisió final, que passa per la concessió dels canals múltiplex que ha de permetre la reciprocitat d’emissions de TV3 i Canal 9 als dos territoris. ‘No té sentit actuar ara quan s’està en procés d’acord’, ha afirmat.

El conseller pensa per aquest motiu que la decisió del govern valencià de tancar el repetidor és una ‘mesura de força’ precipitada que arriba en un context ‘preelectoral’.

Aquest dilluns el conseller es posarà en contacte amb les autoritats valencianes per fer-los arribar la seva ‘queixa’ i el seu ‘rebuig’ a la mesura.

Tresserras ha recordat que fins ara TV3 s’emetia de forma ‘al·legal’ al país valencià perquè ‘no hi havia empara legal’ per a la reciprocitat de les emissions.