Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Tresserras considera que ja no hi ha “obstacles” per la reciprocitat de TV3 al País Valencià

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat avui que ja no hi ha ‘obstacles tècnics ni polítics’ per fer possible la reciprocitat d’emissions de TV3 i Canal 9. Ara només falta que el Consell de Ministres doni llum verd i es pugui materialitzar aquesta reciprocitat. Tresserras ha fet aquestes declaracions en el marc de la inauguració del Mercat Audiovisual de Catalunya (MAC), que es fa a Granollers avui i demà.

Redacció
Redacció 28/05/2008

El conseller de Cultura ha explicat que ‘estem pendents d’un decret’ que ja ha passat tots els tràmits i està enllestit des del mes de gener, i l’únic pas que manca és que ‘sigui aprovat pel Consell de Ministres’ properament. El conseller ha destacat que en aquests moments ‘no hi ha cap justificació perquè no surti aquest decret’ que ha de permetre ‘habilitar les condicions tècniques per procedir a la reciprocitat de la recepció televisiva entre el país valencià i Catalunya’. Tresserras ha afegit que des del govern català ‘estem intentant accelerar la sortida d’aquest decret’ ja que al seu parer va quedar ‘entrebancat’ per les eleccions.

Tresserras ha explicat que la maduresa de l’acord l’explica el fet que la setmana passada el vicepresident valencià es va interessar pel tema i per conèixer la situació del procés. Segons Tresserras el govern valencià entén que els dos governs han d’anar cap a la reciprocitat i per tant ‘no hi haurà obstacles polítics’ en el moment que hi hagi la solució tècnica ben arbitrada. Segons Tresserras aquest acord permetrà incrementar el models de cooperació amb el País Valencià.

Tresserras ha exposat que el procés de digitalització del sistema audiovisual s’ha de basar en la ‘complementarietat de les produccions’. En aquest sentit ha afegit que l’objectiu d’aquesta complementarietat és arribar a una corresponsabilitat que faci viable i eficient el conjunt del sistema i eviti redundàncies dins el sector públic.

El Mercat Audiovisual de Catalunya, la fira tecnològica i de continguts sobre el sector audiovisual de proximitat, consolidada en aquesta 9a edició com la fira més important del sector a l’Estat, se celebrarà avui dimecres i demà dijous, 29 de maig a l’espai Roca Umbert de Granollers amb voluntat de convertir-se en un referent europeu els pròxims anys. La fira compta amb el doble d’espai destinat a les novetats tecnològiques i versa sobre l’estat d’implantació de la TDT i els reptes de futur del sector. En aquesta novena edició del MAC hi participen empreses, experts nacionals i de l’estranger, a més de diverses comunitats autònomes per exposar la realitat del sector als seus territoris