Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Tresserras confia que s’imposi ‘la raó, la veritat i el sentit comú’ en el litigi de l’art de la Franja

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha reiterat aquest dijous a Lleida que cal arribar a un acord per resoldre el conflicte de les obres d’art de la Franja que el bisbat de Barbastre reclama a Lleida. Tresserras ha insistit en què Cultura té la documentació probatòria suficient que demostra la legitimitat de la constitució de la col·lecció. És per això que confia que s’imposi la raó, la veritat i el sentit comú, ha dit, a l’hora d’arribar a un acord. El conseller de Cultura ha tornat a dir que no es tracta de trobar un perdedor i un guanyador sinó de ‘sortir guanyant tots’. L’acord, ha dit, ‘no és fàcil’, però ‘no es pot pensar que no és possible’.

Redacció
Redacció 13/03/2009

Tresserras ha evitat opinar sobre la denúncia interposada pel govern d’Aragó i ha explicat que ja ha respòs la carta que li va fer arribar el bisbe Piris, on li explica el que s’ha defensat sempre des del Consorci del Museu de Lleida com ara la legitimitat de la col·lecció i la unitat de gestió.

El conseller de Cultura ha declarat que no han rebut encara cap resposta del Vaticà pel que fa a la documentació que Cultura li ha fet arribar per tercera vegada per demostrar la propietat i la legitimitat de les obres d’art en litigi.