Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Tresserras assegura que ‘fa riure’ que alguns mitjans critiquin el CAC quan han estat anys ‘conspirant’

|

- Publicitat -

Tresserras ha declarat que aquestes empreses ‘militants’ han de ser ‘normals’ i que han de ‘triomfar’ per la seva qualitat, i no pas per la seva catalanitat -que en tot cas, aquest tret hauria, fins i tot, passar ‘desapercebut’, segons el conseller. Tresserras ha reconegut que quan el Govern finança un producte ‘mediocre’ en llengua catalana, això acaba perjudicant la reputació de la resta de producció catalana, i ha lamentat que hi hagi ‘massa militància’ i poc esperit empresarial.

A banda del ‘salt’ que han de fer aquestes empreses per ‘afrontar la conquesta del mercat’, Tresserras també ha apuntat que, per altra banda, grans empreses ‘normals’ han d’apostar pel mercat en llengua catalana. El conseller ha citat d’exemple que Imagenio acabi incloent un paquet de deu canals en català per a tot l’Estat. La globalització ha centrat bona part de la conferència de Tresserras.

Publicitat

En acabar també s’ha referit a la crisi que esquitxa diversos grups, com ara la reducció de plantilla al Grupo Zeta, o el tancament de Localia. En el nou panorama de la TDT, Tresserras ha reconegut que diverses empreses adjudicatàries de llicències, tant públiques com privades, han traslladat al Govern les dificultats que tenen per tirar endavant el seu projecte. El conseller ha anunciat s’haurà de fer un balanç i introduir ‘mesures correctores’.

Com a exconseller del Consell Audiovisual de Catalunya, Tresserras considera ‘inacceptables’ les crítiques d’alguns mitjans contra el CAC i ha insistit en què ‘no s’ha usurpat cap llicència a ningú’. Tresserras creu que una cosa és que determinades empreses no els hagi agradat el resultat, però una altra és que s’hagin dit ‘barbaritats increïbles’ i ‘mentides de mala fe’, quan, per ell, el procés d’adjudicació del CAC és ‘el de més garanties democràtiques que s’ha fet mai a l’Estat’.

Tresserras ha fet aquestes declaracions a Tortosa, en el marc de la Jornada sobre el Mercat Cultural en Català, que organitza la Federació d’Organitzacions per la Llengua Catalana (FOLC) i que se centra en el paper dels mitjans de comunicació. L’acte compta al llarg d’aquest dissabte amb experts del món de la comunicació dels Països Catalans i consta de dues taules rodones on es parlarà de l’ús del català en els diferents àmbits comunicatius i s’analitzaran diversos projectes en català que han tingut èxit.

Finalment, també es farà una presentació del Baròmetre de la Comunicació. La FOLC organitza cada dos anys una jornada sobre el mercat cultural en català. La primera es va celebrar l’any 2006 i va girar entorn el món de l’ensenyament. Enguany l’acte té lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa -on també es pot visitar una exposició sobre la llengua catalana- que han donat per inaugurat l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la presidenta de la FOLC, Elisenda Romeu, i el conseller Tresserras.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut