Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Tresserras alerta del “fracàs col·lectiu” si no s’arriba a un acord ràpid amb la CCMA

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha alertat aquest dijous que seria un ‘error’ i un ‘fracàs col·lectiu’, o almenys així ho ‘viuria’ ell, que ‘no es pogués arribar a un acord ràpid’ pel que fa a la designació de càrrecs directius en el si de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Un cop designat el consell de govern, ara cal designar un director general. Si no hi ha acord, el conseller ha alertat de la possibilitat que es veiessin ‘obligats’ a plantejar-se que ‘la llei no ha servit perquè no hem estat capaços d’aplicar-la’.

Redacció
Redacció 18/04/2008

Tresserras ha recordat que va costar ‘anys’ aprovar la llei i ‘molts mesos començar a aplicar-la’, ja que suposava un ‘canvi de cultura de la relació entre el sistema polític i el sistema de mitjans públics’, un procés ‘molt transcendent, profund, que la llei possibilita, però no assegura’.

El conseller creu que cal evitar que després que la llei ‘permet desgovernamentalitzar els mitjans de comunicació públics’ s’incorri en ‘el vici que la nostra pràctica els partiditzi’. En aquest sentit, ha alertat que ‘no tots els escenaris poden ser de confrontació política’ i que la CCMA ‘es massa important perquè entre tots la partiditzem’.

Tresserras ha demanat ‘deixar treballar amb total independència’ el consell de govern, tot remarcant que ‘l’escenari de bloqueig no és admissible’ i que ‘la provisionalitat dificulta una bona gestió’. Així, ha suggerit que ‘tots plegats’ facin ‘l’esforç de fer confiança al consell de govern perquè compleixi amb la seva obligació’ i ‘treballi amb celeritat’, amb l’objectiu que es pugui ‘desbloquejar’ la situació.

El conseller ha fet aquestes manifestacions al Parlament, en un moment de la sessió de control al Govern, a instàncies d’una pregunta de la diputada d’ICV-EUiA Dolors Camats. Camats ha lamentat que en aquests moments es produeix ‘una situació que hipoteca la credibilitat de la llei’ i ‘de les bones paraules i bones intencions’.