Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Tresserras afirma que TVE tindrà un canal digital d’emissió estatal amb presència del català, el gallec i l’euskera

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha declarat que té el compromís del ministre de Cultura perquè Televisió Espanyola tingui un canal digital d’emissió estatal amb presència del català, el gallec i l’euskera. El conseller també ha dit que els executius català i valencià negociaran conjuntament a Madrid les prestacions del múltiplex digital, i ha afirmat que l’acord perquè TV3 es pugui veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya va “pel bon camí”.

Redacció
Redacció 06/08/2007

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, ha afirmat que el ministre de Cultura, César Antonio Molina, s’ha compromès a què el català, l’euskera i el gallec tinguin presència a TVE. Aquesta programació s’emetria per a tot l’Estat espanyol. Seria possible a través d’un dels canals digitals amb què compta l’ens públic. No s’ha especificat, però, la quantitat d’hores d’emissió ni el tipus de programació que es farà.

TV3 i Canal 9

Un dels altres temes pendents és què passarà finalment entre Catalunya i el País valencià amb els seus respectius canals de televisió. Pel que fa a la recepció de TV3 a València, Tresserras ha assegurat que les converses per a un acord de reciprocitat van a bon ritme i s’ha mostrat molt optimista perquè es tanqui en breu. El conseller es mostra convençut que s’arribarà a un acord i, fins i tot, s’aspira a aconseguir “un pacte molt ampli” que inclogui “la coproducció de programes”. Així mateix, ha informat que València i Catalunya aniran de manera conjunta a Madrid a negociar el repartiment de les freqüències per fer possible el pacte.