Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

Tres repetidors més de TV3 seran tancats al País Valencià

Les eleccions s’acosten i l’estratègia del PP s’enduréis. Francisco Camps, president del govern valencià, ha donat un termini de deu dies a Acció Cultural del País Valencià i a la fundació Ramon Muntaner per tancar tres nous repetidors de la xarxa que reemet el senyal de TV3 a l’àrea metropolitana de València i les comarques de la Ribera Alta i la Costanera. Si no fos així, les dues entitats s’exposen a un expedient que podria comportar una nova sanció com la que, ara fa uns mesos, els van imposar, de 300.000 euros.

Redacció 17/01/2008

Els repetidors que la Generalitat Valenciana vol tancar són els de Perenxisa (Torrent), Alginet i la Llosa de Ranes, i se sumarien als tres centres reemissors que ja van ser expedientats i desconnectats, ara fa uns mesos. El govern valencià adverteix que si no es tanquen ‘voluntàriament’ aquests repetidors, s’iniciaran els expedients sancionadors corresponents. D’aquesta manera, els quatre canals de TVC que actualment es poden sintonitzar a l’àrea metropolitana de València i les comarques de la Ribera Alta i la Costanera ja no es podrien veure.

Des d’Acció Cultural i la fundació Ramon Muntaner han denunciat aquesta ‘nova ofensiva de la Generalitat’, a qui acusen de voler posar fi a tota la xarxa de repetidors de TV3 al País Valencià. A més, asseguren que el govern valencià vol ‘perseguir i ofegar econòmicament’ l’ACPV i el ‘gran moviment ciutadà creat al voltant de la lluita per la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa’.