Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Tres integrants de la selecció catalana de curses de muntanya opten al títol de campió del món

El cerdà Kilian Jornet, el mataroní Jesed Hernàndez i el mallorquí, però federat català, Tòfol Castanyer, tots tres integrants de la selecció catalana de curses de muntanya, opten a endur-se el Campionat del Món del 2007 aquest cap de setmana a la localitat guipuscoana de Zegama on es disputarà l’última prova de la competició, la VI ‘Zegama-Aizkorri Mendi Maratoia’, de 5.472 metres de desnivell acumulat. El millor posicionat per vèncer és Jornet, ja que acredita tres victòries i, depenent del guanyador, tindria prou amb ser segon o tercer per ser campió. De la llista de candidats catalans a la victòria final ha caigut l’excampió del món de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) Agustí Roc per problemes físics.

Redacció
Redacció 21/09/2007

En dones, la de Montferrer (Alt Urgell) Anna Serra i la d’Abrera (Baix Llobregat) Mònica Ardid no tenen opcions al títol, però potser resulten decisives en el resultat final. De moment, la principal favorita és l’escocesa Angela Mudge que porta tres victòries, tot i que també opten la francesa Corinne Favre i l’actual líder de la competició, l’andorrana Stephanie Jiménez.

Pel que fa al títol per equips, aquest ja va quedar decidit en l’anterior prova, al seu pas per Àsia, en favor de la selecció catalana..

La VI ‘Zegama-Aizkorri Mendi Maratoia’, de 5.472 metres de desnivell acumulat i un recorregut de 42 quilòmetres, té com a punt més alt el Pic de l’Aitxuri de 1.551 metres i es disputa sobre un terreny que els participants qualifiquen de ‘trenca cames’ per la irregularitat.