Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Tres antiavalots diuen que van seguir el protocol en disparar una bola de goma que va treure un ull a un jove del Barça

Tres mossos d’Esquadra antiavalots han assegurat aquest dijous que la nit del 28 de maig del 2009, durant la celebració a Canaletes del Barça per la Champions, van seguir els protocols en disparar diverses bales de goma per dissoldre els esvalotadors. Una de les boles de goma va impactar en Oscar Alpuente, que va perdre un ull. Aquest dijous han declarat davant del jutge d’Instrucció que investiga el cas i han assegurat que eren a la zona, van disparar boles però ho van fer seguint la normativa interna. Els mossos imputats són un escopeter, un caporal i un cap del dispositiu.

Redacció
Redacció 22/09/2011
Segons Alpuente, aquella nit pujava pel passeig de Gràcia quan, a l’alçada de la Borsa, un ‘brètol’ va llançar una ampolla d’aigua contra una furgoneta de la Brigada Mòbil. ‘Van baixar els antidisturbis amb les escopetes i jo vaig quedar mirant-me el brètol, el següent ja va ser notar un fort impacte’, recorda. Aquest programador informàtic de 31 anys ha perdut la visió de l’ull. 
 
El jutge va arxivar el cas, però l’Audiència de Barcelona va obligar a reobrir-lo, cosa que va obligar el jutge a citar-los com a imputats per un delicte de lesions per imprudència greu i un altre d’omissió del deure de socors.