Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

“Trencar-me les cames” amb “calúmnies” perquè CiU pot guanyar el 24-M i el 27-S

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha constatat que els poders de l'Estat intenten “trencar-li les cames” amb “mitges mentides, mitges veritats i calúmnies” perquè veuen que CiU pot guanyar les eleccions municipals del 24 de maig i les catalanes del 27-S. Al seu parer, des de l'Estat estan “rabiosos” i el fet que la federació segueixi sent primera força “els treu de polleguera”. “Es tracta de trencar-me les cames com puguin i com que no em troben res a mi directament perquè ho han intentant per totes bandes i no se'n surten, han d'anar picotejant a veure quin escàndol poden muntar”, ha denunciat a 'La Xarxa' fent referències a les informacions publicades pel diari 'El Mundo'.

Redacció
Redacció 05/05/2015

Les clavegueres de l’estat a ple rendiment contra Catalunya

Segons aquestes informacions periodístiques, el Servei Especial de Blanqueig de Capitals del Banc d'Espanya denuncia un increment anòmal de la facturació amb la Generalitat d'una empresa on treballa un cunyat de Mas, i també estaria analitzant irregularitats en l'augment de contractes d'una empresa on treballa una neboda del president.
 
Mas ha denunciat la manera com es presenten aquestes “intoxicacions”, ja que es parla de l'empresa del seu cunyat quan ell és un treballador més, sense cap responsabilitat directiva, ni acció. Aquesta multinacional, ha dit, simplement es va presentar a uns concursos públics i els va guanyar. Pel que fa a la neboda, ha indicat que és tracta de la filla d'una cosina de la seva dona, i ha remarcat que Helana Rakosnik té una trentena de cosins i per tant, entre 80 i 90 fills d'aquests cosins. “És probable que el 80-90% ni els conegui. Això és informació? Això és una intoxicació pura i dura”, s'ha queixat.

CiU va per davant en intenció de vot a les municipals i pot tornar a guanyar a les del setembre, i això els treu de polleguera i van a veure si ens trenquen les cames i ens enfonsen amb mitges mentides, mitges veritats i calúmnies”

En tot cas, ha apuntat que ell ja sap de què va aquest joc, perquè ja ho van fer fa uns anys enrere, en anteriors eleccions amb uns presumptes comptes a l'estranger. Segons ell, els poders de l'Estat “estan rabiosos” i combaten contra CiU “amb totes les de fora de la llei”. “I allà tot va junt, els mitjans, algun tema governamental, actuacions de la policia”, ha lamentat. De fet, ha recordat que a l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, també li van fer un “muntatge fastigós per veure si li trenquen les cames a ell, perquè és un candidat que pot guanyar i defensa més sobirania i autogovern”.

Mas avisa que els partits que facin pactes municipals que obstrueixin el procés després “pagaran el preu” el 27-S

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha avisat aquest dilluns que els partits que facin pactes municipals que “clarament obstrueixin el procés”, després “és molt probable que paguin el preu a les catalanes” del 27-S, ha dit en declaracions a 'La Xarxa'. D'aquesta forma ha defensat l'acord amb ERC per prioritzar els acords sobiranistes el proper 24 de maig, una “norma general” perquè no es pot obligar els regidors a fer determinats aliances que no volen. D'altra banda, sobre el Consorci Sanitari de Lleida, ha indicat que està en una “aturada tècnica” per estudiar les al·legacions, però ha defensat de nou els seus beneficis per a les terres de Lleida.
 
Mas ha recordat que ell va acordar amb el president d'ERC que es prioritzarien els pactes sobiranistes després de les municipals

Tot i que els republicans tenien molt d'interès a afegir que això sempre es faria “respectant l'autonomia dels grups municipals”. “La meva reflexió és que com a norma general, donem a conèixer que sempre que sigui possible intentarem anar per aquesta via, però a vegades tu ho intentes i hi ha gent que se't rebota, i això no depèn de nosaltres”, ha admès. Ara bé, ha advertit que els partits que facin pactes que posin traves al procés després s'ho trobaran en les eleccions del 27-S.
 
Segons Mas, el 24 de maig, els catalans votaran en clau municipal, per veure qui està més preparat per governar la seva localitat, però també si hi ha més o menys corporacions locals que després es posaran en contra o després del procés. Tot i així, ha afegit que aquesta raó “no és la principal”. També s'ha mostrat favorable a què governi la llista més votada sempre que tingui la possibilitat de poder governar, però ha recordat que això no està regulat per llei. Sobre les llistes fantasmes, ha opinat que s'haurien d'eradicar perquè tot i ser legals, no són ètiques.
 
Crítiques partidistes al Consorci de Lleida perquè s'apropen eleccions
 
El president de la Generalitat ha tornat a defensar el projecte del Consorci Sanitari de Lleida, i ha recordat que té el suport de molts professionals que volen que la sanitat pública en aquestes terres “en lloc de quedar-se estancada i anar enrere, pugui anar endavant”. Al seu parer, ara “hi ha gent que s'apunta simplement al soroll perquè l'interès partidista o de la política de poc nivell funciona així, i s'apropen eleccions i el soroll encara augmenta una mica més”.
 
Mas ha indicat que si ell un dia ha de fer servir un servei de salut, vol que l'atenguin bé, que hi hagi els millors metges possibles, i no saber si té una fórmula o una altra de gestió. En tot cas, ha remarcat que ara s'ha acordat fer una “aturada tècnica” per estudiar les al·legacions que van arribant i fer-ne una valoració final.
 
Ha rebutjat totalment que s'estigui privatitzant res, i ha reivindicat el model de concertació a Catalunya tant en l'àmbit sanitari com en l'ensenyament i els serveis socials. Ha recordat que en molts casos es signen convenis amb fundacions sense ànim de lucre, i que és un sistema copiat per altres països més avançats. “Ara anem a carregar-nos aquest model? O és que no ha funcionat això a Catalunya i ha aguantat les retallades?”, ha preguntat.
 
Actuació “desproporcionada” en el cas Innova
 
Pel que fa al cas Innova, s'ha queixat de la “desproporció total i absoluta” amb que s'està actuant des de la justícia i la guàrdia civil, i ha recordat que la tinenta d'alcalde de Reus va haver de gestionar aquesta “patata calenta” que li va deixar el PSC i continuar fent funcionant els serveis de salut. Ha criticat que estigués 3 dies detinguda i que s'assabentés pels mitjans que l'anaven a detenir. “Això no és un estat de dret”, s'ha queixat.
 
Després de recordar que ha estat el mateix alcalde de CiU qui ha portat aquest cas a la fiscalia i al Tribunal de Comptes, ha indicat que tot aquest cas tracta sobretot de faltes administratives, que de cap manera es poden fer extensives a tot el sistema.