Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Tremosa diu que Rajoy practica molt més la desobediència que la CUP

Guifré Jordan @enGuifre– Ramon Tremosa ha denunciat que l’Estat espanyol és líder en rànquings d’incompliments de normatives de la Unió Europea, tot i que siguin “els que més diuen ‘hay que complir la ley’”. En una entrevista al programa ‘El Matí de la República’, d’Èric Bertran, l’eurodiputat de CDC ha afirmat que “la desobediència de la CUP no és res comparat amb el dia a dia de la desobediència espanyola a Europa”. De fet, ha arribat a afirmar que Noruega, que no forma part de la UE però sí de l’Espai Econòmic Europeu, compleix molt millor les regulacions europees que Espanya. 

Redacció
Redacció 03/06/2016

El reglament de ports també atempta contra la Constitució segons el PP

El diputat al Parlament Europeu ha recordat que el govern espanyol no aplica normatives com ara les que fan referència a la morositat o polítiques com la d’acollida de refugiats o sostre de dèficit. Tampoc aplica el reglament de ports que obliga els estats membres a descentralitzar la gestió portuària, i ho fa de manera deliberada. Segons Tremosa, l’eurodiputat del PP Luis de Grandes va dir que “aquest reglament atempta contra la Constitució” i que “no la canviarien per això”.

La centralització espanyola evita que Barcelona pugui competir amb Rotterdam

I de moment no ho estan fent, cosa que es reflecteix en què Foment aprofita els beneficis que genera per exemple el port de Barcelona per “tapar forats” en la gran majoria de ports espanyols, que són deficitaris, cosa que impedeix més inversió en la infraestructura catalana. A més, la negativa espanyola a deixar fixar tarifes a cada port en lloc de centralitzar preus tanca la porta a que la Ciutat Comtal pugui competir amb ciutats com Rotterdam i provoca que els vaixells continuïn descarregant al nord d’Europa, fent així el trencament Nord-Sud encara més gran.

“A la UE li interessa que algun país del sud vagi molt bé”

En aquest sentit, el representant convergent ha explicat que una Catalunya independent podria jugar un paper clau per evitar que l’“escletxa” Nord-Sud a la UE sigui insalvable. Ha explicat que durant els primers mesos de la crisi, els països nòrdics van actuar molt bé i el 2010 ja havien sortit de la crisi, mentre que l’Estat espanyol, Itàlia, Grècia i Portugal encara estan arrossegant-ne els efectes. “A Europa li interessa que algun país del sud vagi molt bé perquè no es trenqui el continent del tot Nord-Sud”, ha revelat Tremosa, que ha apostat perquè sigui Catalunya.