Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Treball tindrà el seu cercador de feina en línia a l’abril

|

- Publicitat -

De fet, CiU critica des de fa setmanes el funcionament del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el fet que només s’ofereixin uns quants centenars d’ofertes. En canvi, diuen, portals d’ocupació com ara Infojobs n’ofereixen milers. Serna ha reconegut que ‘en el segle XXI’ cal un portal públic d’ocupació, i ha assegurat que ‘ja hi ha una empresa adjudicada que hi està treballant’.

D’altra banda, Serna ha recordat també mesures que està duent a terme el Govern per pal·liar els efectes de la crisi, i ha apostat per la línia de crèdits per a les pimes (atorgades per l’ICO o l’ICF) i la formació de les persones aturades. ‘Solucionar la manca de liquiditat’ és la prioritat, ha dit, ja que això afecte els empresaris i treballadors que poden quedar-se a l’atur.

Publicitat

D’altra banda, també ha insistit que cal ser ‘molt rigorosos’ amb les donacions de l’atur, perquè ‘ningú se n’aprofiti’, i que les persones que el rebin tinguin ‘un bon pla social’. Serna ha destacat que el 70% dels aturats tenen baixa qualificació, i per això ha dit que l’objectiu del Govern és també la ‘formació i orientació’ d’aquestes persones per tal que puguin ‘recol·locar-se a mig o curt termini’ i una ‘feina de qualitat’.

Pneumàtics fins a finals d’any

Per altra banda Mar Serna ha assegurat aquest dilluns a la tarda que la fàbrica Pirelli de Manresa hauria de seguir produint pneumàtics ‘almenys’ fins a finals d’any. Serna ha fet aquestes declaracions en la mateixa entrevista a Rac1, en la qual ha negat que les administracions públiques no hagin actuat per intervenir en els acomiadaments de l’empresa, com es queixa el comitè d’empresa. ‘Les administracions han actuat’, ha dit Serna, i ha afegit que entre els compromisos que va adquirir Pirelli amb la Generalitat hi ha el de produir els pneumàtics fins a final d’any i generar noves línies d’activitat a Manresa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut