Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Trapero acusa l’Estat de vetar informació que afecta la seguretat de Catalunya

Josep Lluís Trapero, en declaracions a “El matí” de Catalunya Ràdio ha acusat l'Estat de no facilitar als Mossos la informació de seguretat internacional que afecta a Catalunya i no traslladar-la al Govern. “La coordinació podria ser millor, algunes informacions europees que afecten Catalunya no arriben” als Mossos d'Esquadra, ha assegurat, tot subratllant que la justificació és que la informació internacional és competència estatal. Trapero també ha deixat clar que “No tenim cap informació que vinculi el gihadisme amb el procés sobiranista”, ni des de les forces de seguretat de l’estat ni des dels Mossos d’Esquadra.

Redacció
Redacció 16/04/2015

En aquest sentit, ha assegurat que cap òrgan estatal ni cap força de seguretat va advertir ni informar els Mossos d'Esquadra de possibles “actius perillosos” a la Fundació Nous Catalans.

El comissari en cap llençat un missatge de tranquil·litat i ha assegurant que no hi ha identificada “cap altra cèl·lula gihadista amb intencions d'atemptar a Catalunya” i que el perill actual a Catalunya “és el mateix que a qualsevol altre país del nostre entorn”.