Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Trànsit preveu que hi hagi 585.000 desplaçaments a Catalunya durant el pròxim cap de setmana amb motiu de les festes del Pilar

El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en marxa a partir de les tres de la tarda d’aquest dijous, 11 d’octubre, el dispositiu especial de trànsit coincidint amb la festivitat del Pilar, que estarà vigent fins la mitjanit del proper diumenge, 14 d’octubre. Durant aquests dies de festa, està previst que aproximadament 450.000 vehicles surtin de Barcelona i la seva àrea metropolitana i que hi hagi 585.000 desplaçaments per tot Catalunya. Trànsit considera aquesta operació especial del cap de setmana del Pilar ‘una transició entre les retencions pròpies de l’estiu, principalment cap a les zones costaneres, i la congestió que es genera a l’hivern cap a destinacions de muntanya’. A més, aquest període festiu també té l’especificitat que és temporada de bolets i es poden formar retencions a les vies d’accés a les comarques habituals. Evidentment aquestes situacions es poden veure condicionades per la meteorologia.

Redacció
Redacció 11/10/2007

Trànsit també ha informat que analitzant dades d’anys anteriors els dies i les hores que es preveuen més conflictives són la tarda de l’11 d’octubre i el vespre de diumenge 14 d’octubre. Un total de 377 agents dels Mossos d’Esquadra es desplegaran de mitjana durant els tres dies per tot Catalunya amb l’objectiu d’ocupar-se de la vigilància i seguretat del trànsit. Es realitzaran 204 punts de control de transport, 371 punts de control d’alcoholèmia i 189 punts de control de velocitat.

Les vies més conflictes durant la sortida seran la C-58, entre Barcelona i Barberà del Vallès, la B-23 de Barcelona a Sant Feliu de Llobregat, la C-16 de Gironella a Puig-reig, l’AP-7 a la Roca del Vallès i Tarragona, la C-17 a Ripoll, la C-14 a Oliana i la N-145 en l’accés a Andorra. Al retorn s’espera problemes a la C-16, Cercs – Berga i Gironella – Puig-reig, A-2 entre el Bruc i Jorba, C-17 a Torelló i Sant Hipòlit de Voltregà, la N-340 al Vendrell, la C-34 a Llagostera, la C-31 a Palamós i la C-14 a Organyà i Ponts.

Trànsit destaca que les obres del desdoblament de l’autovia a la C-35 de Vidreres fins al Pont de l’Alou originaran intenses retencions al llarg de tot el cap de setmana, tant en la sortida com en l’operació retorn. Aquests treballs no permetran la instal•lació de carrils addicionals o en sentit contrari a l’habitual per incrementar la capacitat de la via. Una situació que es repetirà a la C-31, a causa de les obres de l’ampliació de l’aeroport del Prat. Una altra via que presentarà complicacions per obres en l’operació retorn de diumenge 12 d’octubre és la C-16 a l’altura de Cercs i Berga. Les mesures previstes en aquesta carretera s’avançaran a primera hora del matí per evitar congestió.