Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Trànsit finança bona part del seu pressupost amb el que recapta de les multes

El Servei Català de Trànsit té un pressupost per l’any vinent de 94,52 milions d’euros, un increment del 7,2% respecte enguany. En aquest sentit, el Departament d’Interior preveu recaptar l’any vinent uns 93 milions d’euros amb el pagament de multes. El director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, ha explicat que tots els diners aconseguits d’aquestes sancions es reinverteixen ‘en seguretat’ a la carretera i en mitjans preventius de la sinistralitat com controls policials d’alcoholèmia i droga, radars o campanyes d’educació viària. Pérez Moya també ha destacat que la definició d’estratègies amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra es cobreixen des del Servei.

Redacció
Redacció 19/11/2008

Entre les prioritats del pressupost de trànsit per l’any 2009 es destaca la inversió de 5,2 milions d’euros per comprar i instal·lar 35 nous cinemòmetres fixos en les carreteres catalanes. Aquests nous radars serviran per continuar amb les polítiques de reducció de morts a les carreteres catalanes, posant-los en punts negres, ja que segons el Departament d’Interior està provada la seva eficàcia. Pérez Moya ha destacat que Catalunya té 14 radars per milió d’habitants està molt lluny dels 100 radars per milió d’habitants d’Anglaterra o dels 35 d’Holanda.

El pressupost de Trànsit també preveu 2,4 milions d’euros pel projecte de gestió de velocitat variable que es començarà a aplicar a la segona corona de l’Àrea Metropolitana a partir de gener. A més hi ha mig milió d’euros per millorar la gestió del trànsit en el túnel de Vielha, així com les ajudes per fer plans locals de seguretat viària municipal a les localitats amb conveni. També es vol iniciar el pla director d’educació en la mobilitat segura destinat a escolars.