Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Touriño sap que ‘Catalunya vol ser solidària amb Galícia i amb la resta d’Espanya’

|

- Publicitat -

‘Vull que catalans i gallecs tinguem els millors serveis, la millor educació, la millor sanitat i les millors prestacions socials’, ha dit el president de la Xunta de Galícia Touriño, que ha fet aquestes declaracions després que el secretari d’Estat d’Hisenda, Carlos Ocaña, assegurés dilluns que ja s’ha aconseguit pactar el ‘98%’ del nou sistema, i tan sols queden alguns serrells per acordar amb Catalunya i Galícia, un fet que nega la Generalitat.

Segons el president gallec, en aquestes negociacions les parts ‘hem de trobar aquest punt d’equilibri que faci que cada vegada les autonomies tinguem més recursos per prestar millors serveis d’educació i sanitat’, i és ‘necessari’ que ‘segueixi un Estat solidari’.

Publicitat

El PP basc no vol cap ‘montillada’

El candidat del PP basc a lehendakari, Antonio Basagoiti, en una entrevista a Radio Euskadi, ha remarcat que a López ‘si li toqués la loteria li agradaria ser com’ el president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José ‘Montilla, i anar amb EA i Aralar’. El dirigent del PP basc ha tornat a preguntar a López amb qui pensa governar.

De fet, ha criticat als nacionalistes bascos per amagar el seu Pla Ibarretxe i als socialistes bascos per no dir que volen fer. Basagoiti ha acusat el PSE-ÉE de tenir només eslògans i fer servir frases buides de contingut.

Aralar veu impensable un Estatut com el català

La candidata d’Aralar a lehendakari, Aintzane Ezenarro, ha estat molt contundent en el moment d’assegurar que no li agradaria per a Euskadi un procés de reforma de l’Estatut de Guernica com el que ha tingut l’Estatut de Catalunya. En una entrevista a l’ACN, Ezenarro ha declarat que li agradava el text que va sortir del Parlament de Catalunya, en el qual ‘es reconeixia la nació catalana i el dret a consulta sense limitacions’. ‘Però no m’agrada com ha quedat l’Estatut i no m’agradaria que una cosa així passés’ a Euskadi, ha remarcat. Per altra banda, la candidata de la formació de l’esquerra abertzale no veu factible un acord de govern d’esquerres al País Basc com el que hi ha a Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut