Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

Touré Yaya demana un professor de català

Yaya Touré ha demostrat al llarg de la seva carrera que és un molt bon jugador. Ara però també demostra tenir una gran sensibilitat cap a la terra on treballa. El nou jugador del Barça ha afirmat que vol aprendre català perquè està a Catalunya. Si hagués fitxat pel Màlaga s’hagués posat a estudiar el castellà. Diu que aprendre el idioma li facilitarà molt la comunicació amb els seus companys.

Redacció
Redacció 24/07/2007

Quan va fitxar pel Futbol Club Barcelona i fou presentat, Touré Yaya va dir que tenia la intenció de parlar català. Doncs el jugador de Costa d’Ivori ha assegurat en una entrevista a El Mundo Deportivo que ha demanat a l’entitat blaugrana un professor de català per aprendre la nostra llengua.

Així s’explica el crack de Barça: “M’agrada parlar amb els meus companys, considero que és vital pel bon funcionament de l’equip. Per això vull demanar als dirigents del Barça que em posin un professor de català, això em facilitarà les coses”. Encara més, afegeix: “Si hagués fitxat pel Màlaga em posaria a aprendre castellà, però estem a Catalunya i al Barça, així que ha de ser el català”. Tanmateix, el futbolista ha comentat que “tinc molt clar que estic aquí per a contribuir a guanyar títols. És el nostre deure i la nostra obligació que el Barça torni a guanyar títols”.

Quan s’ha referit a la temporada, Touré ha demostrat tenir-ho tot molt clar, “El meu pròxim gran somni és, segurament, guanyar la Lliga de Campions amb el Barcelona. A això hem vingut tots, no? El que facin els altres m’és igual, nosaltres hem d’anar a la nostra. Jo per la meva banda primer vull guanyar-me el dret a la presència en l’equip.”