Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Tots els sindicats de l’escola pública demanen el cessament de Maragall

Els cinc sindicats de l’ensenyament públic, USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT, s’han concentrat aquest dimarts davant el Palau de la Generalitat per demanar per carta al president de l’executiu català, José Montilla, que cessi el conseller d’Educació, Ernest Maragall. En una nova jornada de protesta, i d’escalfament de motors abans de la vaga general del 19 de novembre, els sindicats han retret novament a Maragall la ‘falta de consens, el seu sistemàtic incompliment d’acords i, en general, la seva política educativa’. Rere les queixes sindicals s’hi troben de nou amagats el malestar dels sindicats relacionat amb la nova política d’hores extres i el nou calendari escolar.

Redacció
Redacció 04/03/2009

Els cinc sindicats dels professionals de la docència que exerceixen a l’escola pública s’han concentrat aquest dimarts davant el Palau de la Generalitat per demanar la dimissió del conseller d’Educació. En una nova mostra que deixa clar el distanciament produït entre el Departament i els sindicats, els representants dels treballadors han criticat ‘el menyspreu rebut pel conseller i el seu sistemàtic incompliment d’acords’. La concentració ha coincidit amb el darrer dia per presentar esmenes a la nova Llei d’educació de Catalunya (LEC).

La polèmica generada arran de l’anunci del conseller Maragall que dona als professors la possibilitat de realitzar fins a quatre hores extres també es fa constar en la carta dirigida a Montilla. Encara que a dia d’avui no està clar quin serà el procediment mitjançant el qual els docents podran fer hores extres, els sindicats no veuen amb bons ulls aquesta decisió de Maragall perquè reduirà places d’interins als centres.

La proposta del nou calendari escolar, que va rebre dimecres passat el beneplàcit del Consell Escolar amb el matís que no es dugués a terme fins al setembre del 2010, ha estat la darrera font de conflictes entre conseller i sindicats. Malgrat els cinc sindicats van mostrar-se favorables a incloure més aturades en l’any escolar dels alumnes, van mostrar-se molt escèptics davant una mesura que interpreten com ‘una cortina de fum’.