Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Tothom xucla d’Iniciativa

Tothom compra les gangues d’Iniciativa ara que la formació s’ha posat en venda. La formació a Barcelona s’ha difuminat per integrar-se a la coalició Barcelona En Comú. Això ha provocat nombroses crítiques a tots els nivells, després de que la direcció nacional d’Iniciativa s’hagi ofert reiteradament a dissoldre’s al Parlament per integrar-se a Podemos. Quim Mestre no ho ha vist clar, i ha marxat al PSC.

Redacció
Redacció 07/04/2015

La integració d’ICV a la coalició que lidera Ada Colau està portant molt problemes d’imatge a l’alcaldable exPAH per associar-se amb el partit que ha governat tot el que ella ara critica, però també ha dut problemes interns en el sí de la formació ecosocialista, que sembla que s’hagi immers en un procés de desintegració en favor de la gran coalició a la ciutat. Quim Mestre, fins ara portaveu del partit verd a Barcelona, ha notificat la seva baixa al president del grup, Ricard Gomà, i també al propi Joan Herrera.

Mestre marxa a la candidatura del PSC, que encapçala Jaume Collboni amb l’argument que “la ciutat no es pot permetre l'aventura d'apostar per trens que no se sap ben bé cap a on van”. De fet, Mestre ha estat el cap de turc que ha pagat els plats trencats de l’entrada a la coalició d’ICV. L’exdirigent local, generava incomoditat a la candidatura de Colau ja que era una figura massa reconeixible de l’etapa de govern verda al consistori de la ciutat comtal (va ser regidor de govern a l’època Hereu i ara ho és a l’oposició). Així, el cap de files socialista ha justificat aquest fitxatge argüint que veia que la formació verda l’anava a excloure una vegada ha entrat a la coalició d’Ada Colau.

Collboni i Mestre ja feia setmanes que festejaven, i és molt probable que el segon tingui un lloc i un paper destacat en la candidatura socialista. La direcció verda ja ha mostrat el seu desencant per la baixa de militància de Mestre, que duia trenta anys –des dels temps del PSUC-, malgrat que ara ja no hi pugui fer res.