Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Tot preparat per una nova edició de l’Aplec del Caragol de Lleida

Els collistes i organitzadors ultimen els detalls per celebrar una nova edició de l’Aplec del Caragol de Lleida. Des d’aquest divendres i fins diumenge, 12.000 collistes repartits pel centenar de colles participants a la festa i 250.000 visitants consumiran durant els tres dies que dura la festa unes dotze tones de caragols. La XXIX edició de l’Aplec del Caragol inclou algunes novetats, com la nova carpa de protocol que servirà perquè l’organització pugui rebre aquells visitants puntuals o de pas per la festa i la celebració de la I Jornada d’helicicultura sostenible adreçada a tots els interessats en la cria i estudis del caragol.

Redacció
Redacció 23/05/2008

Tot i que les activitats a l’entorn de l’Aplec van començar la setmana passada, és aquest divendres a la nit quan un espectacle inaugural donarà el tret de sortida a aquesta festa gastronòmica. Durant els tres dies el recinte dels Camps Elisis acollirà una gran diversitat d’actes com actuacions castelleres i musicals, activitats infantils, concursos i la tradicional cercavila pels carrers de la ciutat amb tots els participants que se celebrarà el diumenge.

Gràcies a la promoció que ha fet la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol (Fecoll) a través del ‘Caragol Tour’ a diferents indrets de la geografia espanyola, hi ha nombroses persones de fora de la ciutat que volen participar a la festa. Per poder-los acollir, els organitzadors han creat una carpa que, a diferència de l’any passat, farà les inscripcions per grups i no a títol individual, per poder acollir més visitants.

Fins ara la Fecoll ha rebut peticions de grups interessats en participar en la festa procedents de l’àrea metropolitana de Barcelona, d’altres punts de Catalunya, de Saragossa, Madrid i algun grup francès.