Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Tot a punt per la quinzena edició de l’Acampada Jove que s’inicia aquest dijous a Montblanc

Tot apunt per l’inici de l’Acampada Jove que es celebrarà a Montblanc a partir de dijous 15 de juliol. Una vintena de grups i nombroses entitats de cultura popular de Catalunya ompliran fins el proper dissabte la capital de la Conca de Barberà que acull per segon any l’Acampada després d’agafar el relleu de Sant Celoni i Arbúcies. L’ Acampada Jove és el punt de trobada de la música en català així com també de la internacional amb accent reivindicatiu. Aquest és el primer festival de música dels Països Catalans, que organitzen les JERC des de 1996 amb la col·laboració voluntària de tot el jovent independentista.

Redacció
Redacció 13/07/2010

L’Acampada Jove ja és aquí. La vila de Montblanc acollirà la quinzena edició que s’iniciarà el dijous 15 de juliol i conclourà el proper dissabte amb la participació d’una vintena de grups i diverses entitats de cultura popular catalana com bastoners, grallers i castellers. D’entre les bandes que acudiran a la cita destaquen La Pegatina ,que inauguraran la trobada, Los Delinquentes, Els Pets, Ojos de Brujo i Skatalà. L’Acampada Jove és el primer festival de música dels Països Catalans, que organitzen les Joventutst d’Esquerra Republicana, (JERC) des de 1996 amb la col·laboració voluntària de tot el jovent independentista. Després de celebrar la trobada a Arbúcies i a Sant Celoni, la festa es consolida a Montblanc que ja va acollir la trobada l’any passat i que, segons els organitzadors, s’ha consolidat com la seu de la festa.

Acampada de reflexió
A banda de les nombroses activitats musicals, l’Acampada Jove és també un espai de reflexió. D’aquesta manera, al llarg dels tres dies es realitzen diverses xerrades i tallers a favor de la consciència social i nacional dels Països Catalans. En el marc de la trobada es realitzen també des de tallers de sexualitat fins a xerrades a favor de la llibertat d’expressió, sobre els drets de les dones o d’ecologisme.