Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Tot a punt pel partit Euskadi contra Catalunya

Un partit entre Euskadi i Catalunya és simplement bonic. Sempre hi ha algú que creu que Catalunya s’hauria d’enfrontar amb seleccions internacionals. De totes maneres, l’ambient màgic que es crea en aquests partits entre dues nacions oprimides pels mateixos Estats és increïble. Ara ningú podrà evitar que la selecció catalana de futbol salti a la gespa per disputar un partit amistós. Aquest dilluns s’ha confirmat que la quadribarrada entrenada per Pere Gratacós jugarà el pròxim 29 de desembre el tradicional partit nadalenc i ho farà a la Catedral, San Mamés, contra el combinat d’Euskadi. D’aquesta manera, bascos i catalans es tornaran a veure les cares.

Redacció 30/10/2007

De l’encontre en va sortir el compromís de tornar la vista l’any vinent. Avui, s’ha fixat la data per al partit que es diputarà a San Mamés entre la quadribarrada i el combinat basc. El dia escollit és el 29 de desembre. En el marc del matx, membres dels Governs català, basc i gallec signaran un acord en virtut del qual treballaran per aconseguir el reconeixement internacional de les seves seleccions nacionals.

Catalunya trepitjarà la gespa de la mítica “Catedral” 34 anys després de l’últim partit que va jugar lluny del territori català. Va ser en La Condomina de Múrcia, un 21 de novembre de 1973, quan una selecció catalana formada llavors per jugadors de Primera Divisió es va enfrontar a una selecció del sud-oest per recaptar fons a favor dels damnificats per les inundacions.

Aquell priemr partit del 2006 va passar a la història per ser el primer que Catalunya jugava en una data FIFA i al qual van assistir 56.354 espectadors. Va ser la tercera millor entrada de la jornada internacional només per darrere de l’Anglaterra-Macedònia i l’Escòcia-França. Catalunya i Euskadi van empatar 2-2 amb gols de Aduritz i Llorente, per als bascos, i Verdú i Luque per als catalans.