Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Torneig de les Nacions, amb o sense trempera

|

- Publicitat -

El primer Torneig de les Nacions, la competició de caire amistós en dates FIFA que tindrà lloc enguany a Barcelona, corre el perill de ser un torneig sense trempera. La federació espanyola va dir que el toleraria, pensant-se que seguiria l’estela dels partits de costellada que havia jugat Catalunya en els últims Nadals (Colòmbia, Argentina-sub23, Costa Rica, Paraguai…).

La jugada, des de Catalunya, s’enfocava des d’una altra òptica. Els promotors van preveure unes dates òptimes, al novembre, coincidint amb la repesca que hauran de jugar les seleccions que tinguin opcions d’anar al Mundial de Sud-Àfrica de l’any vinent. És més que probable que la selecció espanyola ja s’haurà classificat i, per tant, jugadors com Puyol, Xavi o Cesc Fàbregas estaran disponibles per a jugar amb Catalunya. Quant als rivals, ja s’havien temptejat, sembla que amb resultats força positius, les seleccions d’Anglaterra, Argentina i Brasil.

Publicitat

El panorama ha posat els pèls de punta a la seu de la Federació Catalana de Futbol, que està mirant de reconduir el torneig cap a uns paràmetres més coincidents amb l’imaginari nacional espanyol.

En primer lloc, malda per traslladar la competició al juny, just quan es jugarà l’estrambòtica Copa Confederacions que enfrontarà la selecció espanyola amb Brasil, Egipte, Estats Units, Itàlia, Iraq, Nova Zelanda i Sud-Àfrica. Per tant, tots els internacionals catalans que juguen amb l’espanyola ja no podrien ser a Barcelona.

Solucionat el potencial de la selecció, els caps pensants de la federació miren també de rebaixar el nivell dels rivals. Ja estan parlant amb Croàcia, Eslovènia i Rússia com a contrincants de Catalunya, res a veure amb el trident inicial.

En els propers dies es decidirà quin dels dos plantejaments s’acaba imposant. En seguirem informant, amb noms i cognoms.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut