Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Torna la pesseta a Mallorca

Us en recordeu de la pesseta? Aquella moneda que temps a fou la moneda de l’Estat espanyol? De fet, clar que ens recordem perquè només tenim l’euro a les nostres […]

Redacció
Redacció 07/05/2008

Us en recordeu de la pesseta? Aquella moneda que temps a fou la moneda de l’Estat espanyol? De fet, clar que ens recordem perquè només tenim l’euro a les nostres butxaques des del 2002. Però segur que si us expliquem que a Mallorca ara es podrà pagar amb pessetes us semblarà ben estrany i antic!

Doncs no és cap broma. Duran tot aquest mes de maig, una botiga especialitzada en articles de regal i objectes per a la llar de Mallorca ha decidit tornar a fer servir la pesseta. Per si de cas, també es podrà pagar amb euros, es clar! Es tracta d’una campanya per promocionar un nou establiment que la franquícia Crack ha obert a Manacor. Com ha explicat el responsable de l’establiment, Albert Martínez, els preus dels articles ni s’inflen ni es rebaixen, i durant aquests dies han hagut de recuperar la calculadora per fer la conversió d’un euro a 166,38 pessetes.

Però és que aquesta iniciativa sota el títol de “Torna la pesseta” no és banal. El Banc d’Espanya calcula que encara es conserven sense canviar 1.780 milions d’euros en monedes i bitllets de pesseta.

Així que ja ho sabeu… si us heu trobat algun bitllet de 2.000 pessetes allà sota un sofà que no enretiràveu de fa anys o en alguna cartera oblidada, ja podeu fer-lo servir!