Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Torna l’himne de Riego

L’himne de Riego, oficial durant la Segona República, és un malson que persegueix les autoritats d’Espanya. Primer va ser a la final de la Copa Davis de 2003, celebrada a […]

Redacció
Redacció 16/06/2010

L’himne de Riego, oficial durant la Segona República, és un malson que persegueix les autoritats d’Espanya.

Primer va ser a la final de la Copa Davis de 2003, celebrada a Melbourne, on el trompetista australià va interpretar l’himne de la Segona República davant l’astorament dels tenistes espanyols. La interpretació del músic, que va ser emesa per la televisió arreu del món, va ser vista pel secretari d’Estat d’Esports espanyol com una ‘ofensa a la nació espanyola’.  L’himne republicà també va sonar en la visita oficial de Zapatero a Xile el 2007, durant una recepció oficial.

En aquest Mundial de Sud-Àfrica l’himne de Riego també tindrà la seva presència. Des del març s’està comercialitzant a l’iTunes un CD recopilatori amb els himnes ‘nacionals’, editat pel segell anglès N2Kpublishing, que com no podia ser d’una altra manera, inclou l’himne de Riego a la pista 11. El CD de la discordia es titula ‘Football World Cup National Anthems (South Africa 2010)’, es ven per 3,99 € i l’estan comprant pubs i bars d’arreu del món per fer sonar els himnes després de cada partit.

D’aquesta manera, l’himne de Riego reviurà una vegada més, agradi o no als espanyolistes tenaços.