Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Torna el Liceo

|

- Publicitat -

La orquestra simfònica mundial impulsada pel portal de vídeos Youtube, anomenada Symphonie-Youtube, que aquests dies entra a la fase final de selecció dels músics,  n’ha comportat una de bona i una dolenta des de l’òptica catalana.

La bona us l’explicàvem ahir, el clarinetista mataroní Gener Salicrú és un dels aspirants a tocar al Carnegie Hall de Nova York si aconsegueix els vots suficients per passar a la fase final i fer-se amb una de les dues places de clarinetista que té la simfònica. No cal dir que des del directe!cat us animem a votar-lo.

Publicitat

La notícia dolenta arriba de la mà del director del Gran Teatre del Liceu, Joan Francesc Marco. Resulta que el Liceu barceloní és una de les prestigioses sales d’òpera d’arreu del món que donen suport a la orquestra virtual. I el suport del Liceu és, principalment, a través d’un vídeo on Marco, des d’una llotja del teatre, es dirigeix als internautes. I tot i començar fent-ho en català -de fet s’hi presenta- el director del Liceu es passa immediatament al castellà i fa tot el discurs en aquesta llengua.

El discurs de Marco -que arriba a parlar del Liceu com un dinamitzador de la cultura ‘barcelonesa y española’, sense mencionar Catalunya enlloc- decep i tergiversa la realitat de la sala catalana, que actualment té titularitat pública i està finançada per tres institucions catalanes (Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Diputació de Barcelona) i només una d’espanyola (el Ministeri de Cultura). A més i en el supòsit que Marco fes l’esforç de parlar en una llengua que no és la seva per tal d’arribar a un major públic potencial, hauria d’haver-se expressat en anglès, que no és altra que la veritable llengua pròpia de Youtube.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut