Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Torna el Festival de Jazz de Girona després de dos anys de parèntesi amb el guitarrista Peter Bernstein com a cap de cartell

Girona recupera el Festival de Jazz de la ciutat després de dos anys de parèntesi i amb l’objectiu que sigui una proposta ‘consolidada i d’alta qualitat’. Segons han informat els organitzadors mitjançant un comunicat, un dels principals atractius de la programació, que inclou figures rellevants del món del jazz, és el concert que oferirà el guitarrista novaiorquès Peter Bernstein en format trio i que serà l’únic que realitzarà a Catalunya. A més, el músic impartirà una classe magistral a l’Auditori de Girona. La setena edició del Festival de Jazz es farà a Girona entre el 15 de setembre i l’11 d’octubre.

Redacció
Redacció 04/09/2007

Després de dos anys de parèntesi, enguany torna amb l’objectiu de convertir-se a mig termini en una ‘proposta de referència per la seva qualitat’ allunyada de les propostes més comercials, però assequible tant per als seguidors del jazz com per als amants de la música en general. Així, hi seran presents diverses corrents i tendències del jazz, en la figura de músics consagrats i també de nous talents que ompliran la ciutat de música.

Peter Bernstein és una d’aquestes grans figures, unànimement admirat dins el món del jazz modern. És un guitarrista ‘elegant i càlid’ que tot i que mira cap al futur, manté un gran respecte per la tradició establerta per Wes Montgomery, Kenny Burrell o Jim Hall. De fet, va ser alumne d’aquest darrer fins que Hall el va convidar a fer gires junts. Músics com Joe Lovano, Brad Mehldau o Lee Konitz també han reclamat els serveis d’aquest gran artista, que ja ha publicat quatre treballs com a líder amb el segell Criss Cross.

Bernstein oferirà un concert a Girona en format trio -acompanyat de Rob Bargad a l’orgue hammond i de Leon Parker a la bateria-, però també impartirà una classe magistral, una oportunitat única pels amants de la guitarra de jazz. Serà a l’Auditori-Palau de Congressos el dia 11 d’octubre.