Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Toni Cruanyes substitueix a Xavier Bosch a la direcció de l’Avui

El fins ara director adjunt del diari ‘Avui’, Toni Cruanyes, serà el nou director en funcions del rotatiu a partir del pròxim dilluns dia 1 de desembre, segons ha pogut saber l’ACN. Cruanyes va ser nomenat director adjunt del diari el dia 6 de novembre del 2007, un càrrec que anteriorment havia ocupat Albert Sàez. El fins ara director, Xavier Bosch, va anunciar a l’octubre passat la seva dimissió a partir de l’1 de desembre. Bosch va substituir Vicent Sanchis en la direcció del diari al novembre del 2007. L”Avui’ és el degà de la premsa en català des de poc abans de les primeres eleccions democràtiques a l’estat espanyol.

Redacció
Redacció 27/11/2008

Nascut a Canet (Maresme) el 1974 i llicenciat en Periodisme i Ciències Polítiques per la UAB, Cruanyes anteriorment havia treballat al programa ‘La nit al dia’ de TV3. Va entrar a la televisió pública catalana el 2001 com a corresponsal al Regne Unit, on havia treballat abans a la BBC. El nou director en funcions del diari ‘Avui’ ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació, com ‘El Punt’, ‘El Temps’, RAC1 i Ona Catalana. Arran de la seva estada a Londres, va escriure el llibre ‘El llarg adéu de Pinochet’, on explica el fallit intent de procés judicial a l’exdictador xilè.

Pel que fa a Bosch, expresentador d”El món a RAC1′, finalitza una etapa que l’ha mantingut al capdavant de l”Avui’ des del 5 de novembre del 2007, quan va rellevar Sanchis. Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la UAB, ha treballat en ràdio, televisió i premsa. És autor d’una obra de teatre i de diversos llibres, i guanyador, entre d’altres, del Premi Ondas 1997 per l’espai d’humor ‘Alguna pregunta més?’.

El diari ‘Avui’ va sortir al carrer el 23 d’abril de l’any 1976 i el seu primer director va ser Josep Faulí. El periodista Vicenç Villatoro també va ser director d’aquest diari fins al gener de l’any 1996, quan va substituir-lo Sanchis. Actualment el 40% del diari està en mans del Grupo Planeta, un altre 40% pertany al Grupo Godó i el 20% restant és del Institut Català de Finances.