Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Toni Cruanyes substitueix a Xavier Bosch a la direcció de l’Avui

|

- Publicitat -

Nascut a Canet (Maresme) el 1974 i llicenciat en Periodisme i Ciències Polítiques per la UAB, Cruanyes anteriorment havia treballat al programa ‘La nit al dia’ de TV3. Va entrar a la televisió pública catalana el 2001 com a corresponsal al Regne Unit, on havia treballat abans a la BBC. El nou director en funcions del diari ‘Avui’ ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació, com ‘El Punt’, ‘El Temps’, RAC1 i Ona Catalana. Arran de la seva estada a Londres, va escriure el llibre ‘El llarg adéu de Pinochet’, on explica el fallit intent de procés judicial a l’exdictador xilè.

Pel que fa a Bosch, expresentador d”El món a RAC1′, finalitza una etapa que l’ha mantingut al capdavant de l”Avui’ des del 5 de novembre del 2007, quan va rellevar Sanchis. Llicenciat en Ciències de la Comunicació per la UAB, ha treballat en ràdio, televisió i premsa. És autor d’una obra de teatre i de diversos llibres, i guanyador, entre d’altres, del Premi Ondas 1997 per l’espai d’humor ‘Alguna pregunta més?’.

Publicitat

El diari ‘Avui’ va sortir al carrer el 23 d’abril de l’any 1976 i el seu primer director va ser Josep Faulí. El periodista Vicenç Villatoro també va ser director d’aquest diari fins al gener de l’any 1996, quan va substituir-lo Sanchis. Actualment el 40% del diari està en mans del Grupo Planeta, un altre 40% pertany al Grupo Godó i el 20% restant és del Institut Català de Finances.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut