Dijous, 14 de Novembre de 2019 - Edició 476
La República

Toni Albà llegirà un pregó alternatiu per la Mercè impulsat per entitats independentistes

ACN Barcelona .- L’actor Toni Albà llegirà el proper 22 de setembre un pregó alternatiu de les Festes de la Mercè. Promogut des de les xarxes socials i amb el suport d’entitats i empreses independentistes, l’objectiu de l’acte és protestar contra la designació del pregoner oficial, l’escriptor i articulista Javier Pérez Andújar, per part de l’Ajuntament. Els impulsors sostenen que Pérez Andújar “ha insultat en més d’una ocasió el moviment independentista” en els seus articles i per això “contraprogramaran” la seva lectura des del balcó de l’Ajuntament amb un acte paral·lel, en un lloc encara per determinar. L’acte va començar a gestar-se “de manera espontània” a Twitter i posteriorment s’hi han sumat les entitats independentistes La Coronela i l’entitat Memorial 1714.

Redacció
Redacció 13/09/2016

En aquest pregó paral·lel Toni Albà encarnarà la figura de Felip V. “Els organitzadors del pregó alternatiu han pensat que només Felip V pot fer un pregó millor que Pérez de Andújar (sic) i per aquest motiu serà l’encarregat de fer-ho”, sostenen en un comunicat enviat per Petrolis Independents (franquícia de la cadena Petro7), una de les tres empreses impulsores i que finançaran l’acte.
 
Està previst que la lectura d’Albà tingui lloc el mateix dia 22 a la tarda (coincidint amb el pregó oficial), però els organitzadors no han informat del lloc ni l’hora exacte, expliquen, “per evitar el boicot de l’Ajuntament”. L’anunci es farà “dos o tres dies abans” de la data, informen.
 
El motiu de l’organització d’aquest pregó alternatiu no és altre que mostrar el rebuig dels seus impulsors a la designació de l’escriptor Javier Pérez Andújar com a pregoner oficial d’aquesta edició de les Festes de la Mercè. Al també articulista de Sant Adrià del Besòs l’acusen d’haver “insultat en més d’una ocasió el moviment independentista”, en referència a impressions de l’autor en articles d’opinió sobre les mobilitzacions de l’11 de setembre o a una comparació de determinats representants independentistes amb els “aiatol·làs de l’Iran”.
 
Sobre la figura del seu pregoner, Toni Albà, destaquen que l’actor va acceptar fer-ne la lectura “desinteressadament” després que un usuari de Twitter llancés la proposta públicament a través d’aquesta xarxa social.

Relacionats