Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

TMB eleva fins a 97 els actes vandàlics registrats durant la vaga d’autobusos

En el sisè dia de la vaga de conductors d’autobusos convocada per CGT i ACTUB, Transports Metropolitants de Barcelona (TMB) ha lamentat nous actes vandàlics contra vehicles d’autobusos. L’incident més greu segons l’empresa ha passat a les 11 del matí al carrer Ciutat d’Asunción, al districte de Sant Andreu, quan un vehicle de la línia 11 ha estat atacat amb el llançament d’una pedra que ha trencat un vidre lateral, just al costat de l’espai reservat a cadires de rodes i cotxets infantils, ocupat en aquell moment per una dona i una criatura en el seu cotxet. Cap dels passatgers ha necessitat assistència mèdica. A la tarda, Un membre del piquet ha agredit un dels agents amb un paraigües i ha estat detingut.

Redacció 04/01/2008

Al matí, a dos quarts de sis, al carrer A, a pocs metres de les portes de la cotxera de Zona Franca, suposats membres d’un piquet han trencat a cops de troncs de fusta un vidre lateral d’un vehicle de la línia 15 que es dirigia a la terminal per començar el servei. A més, segons TMB, aquest dijous s’han registrat també cinc casos de rodes punxades, un altre vidre trencat i un altre amb trencament de mirall retrovisor i roda punxada. Aquests deu sabotatges més els 87 registrats fins ahir i sumen un total de 97 des de l’inici de les jornades de vaga el 21 de desembre passat. Tots són denunciats per TMB davant la policia i, en cas d’haver-hi empleats identificats, motiven l’obertura d’expedients disciplinaris.

A la tarda ha continuat la pressió dels piquets per obstaculitzar la sortida dels autobusos a les cotxeres, acció que ha retardat la sortida dels serveis mínims de Triangle i Zona Franca. En aquesta cotxera han intervingut els Mossos d’Esquadra formant cordó. Un membre del piquet ha agredit un dels agents amb un paraigües i ha estat detingut. Tot i la presència dels vaguistes, l’actuació policial ha permès que els conductors que volien treballar puguin fer-ho, i per això estan circulant entre un 15% i un 20% més dels vehicles assignats al servei garantit.