Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

The Wall Street Journal en mans del magnat de la comunicació Rupert Murdoch

L’imperi de Rupert Murdoch es fa encara més gran. L’amo de la Fox o del diari anglès The Times, ara ha comprat el grup Dow Jones, entitat que pública una del diaris d’economia més importants del món, The Wall Street Journal. Rupert Murdoch, ha aconseguit comprar, finalment, una companyia d’informació financera de primera línia. Ha comprtat el 64% del grup de comunicació.

Redacció
Redacció 03/08/2007

Rupert Murdoch al final se n’ha sortit amb la seva. Portava mesos intentant comprar el grup Dow Jones, grup que edita una de les revistes econòmiques més importants del món, la Wall Street Journal. El magnat de la comunicació pagarà cinc mil milions de dòlars. Ara, The Wall Street Journal ja és un objectiu, dels més desitjats, aconseguit per Rupert Murdoch, que ha aconseguit comprar, finalment, una companyia d’informació financera de primera línia per complementar el seu enorme imperi mediàtic. De fet, el rotatiu és ni més ni menys el segon amb més tiratge als Estats Units. El diari té una agència d’informació financera pròpia i té l’índex del mateix nom a la borsa de Nova York.

Desavinences històriques

Les diferències dins de la família Bancroft, propietària de Dow Jones des de fa més d’un segle, han estat les responsables de la prolongació de les negociacions, tot i que, finalment, l’acord s’aconsegueix gràcies al vistiplau de la família per vendre el seu 64 per cent del grup de comunicació.

Qui és Murdoch

Murdoch és propietari de News Corporation, que inclou la cadena de televisió Fox, els estudis de cinema Twentieth Century Fox i diaris com el britànic “The Times“, entre molts altres mitjans de comunicació. Té una agència d’informació financera i té l’índex del mateix nom a la borsa de Nova York.