Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

‘The Wall Street Journal’: Catalunya pot governar-se al marge de l’Estat espanyol

Amb un article titulat de manera contundent “Catalunya exhibeix la seva capacitat de governar-se amb la investigació dels atemptats. La regió secessionista demostra la seva competència setmanes abans d’un referèndum que Madrid s’ha compromès a bloquejar” coincideix amb el que han pensat la majoria de governs de les democràcies més avançades, el que confirma l’estat de desesperació que tenen a la Moncloa davant com ha evolucionat la gestió de la crisi. 

Redacció
Redacció 22/08/2017

Carles Puigdemont, ha estat la figura pública dominant que ha dirigit la resposta a l’atac terrorista

La crisi ha permès que el Govern català demostri al món que pot governar independentment de Madrid, que aquestes paraules les digui un dels mitjans de comunicació amb més influència representa un derrota del govern espanyol.

Segons el catedràtic Ferran Requejo, “Catalunya ha reaccionat com si ja fos un estat” el que afavoreix que l’opinió pública catalana segueixi pensat a favor de la independència.

Puigdemont: “Qui dubti del compromís de la policia i de les institucions catalanes contra el terrorisme és, diguem-ho clar, un miserable”

El diari no deixa en molt bona posició les editorials dels diaris espanyols El País i El Mundo que demanaven que Puigdemont s’oblidés del procés i es centres amb la seguretat.