Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

‘The Daily Telegraph’ constata el creixement de l’independentisme a Catalunya

|

- Publicitat -

En l’article, s’assenyalen diversos signes que porten a constatar un suport creixent cap a la independència de Catalunya com són la presència de senyeres i no banderes espanyoles als balcons en dates assenyalades, el creixement electoral que va tenir Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el fet que un partit ‘separatista’ formi part del Govern, així com la presència d’ambaixades catalanes a diferents ciutats del món, o que els nens i nenes rebin classe a l’escola en català i només facin tres hores de castellà ‘per llei’.

L’autora destaca que aquest creixement ‘consterna’ els polítics espanyols que esperaven que un canvi durant tres anys donant ‘més llibertat a Catalunya dins d’Espanya comparable al cas escocès’ aconseguiria revertir aquesta tendència. S’hi recullen les opinions de Pol Pagès, secretari d’Imatge i Comunicació de les JERC que explica com l’independentisme català té les esperances posades en Europa per aconseguir reconeixement nacional amb la seguretat que l’Estat espanyol no faria ús de la força per reprimir una eventual declaració d’independència.

Publicitat

La resposta del Col·lectiu Emma

Des del Col·lectiu Emma s’han adreçat a The Daily Telegraph per explicar que consideren que aquesta foto no reflexa el suport social que té l’independentisme a Catalunya, que cada vegada és ‘més transversal i està arribant a sectors socials tradicionalment més reticents’. En aquest sentit s’esmenten els exemples del Cercle Català de Negocis, un lobby d’empresaris per la independència; l’associació Sobirania i Justícia, liderada per l’exconseller Agustí Bassols; o Reagrupament. També s’esmenta un dels darrers estudis del Cercle d’Estudis Sobiranistes, on mostra el perfil sociològic dels independentistes.

El Col·lectiu Emma és un grup de catalans que volen que el món conegui els catalans com som, no com diuen que som. Per això responen a visions esbiaixades que es donin sobre els catalans a la premsa internacional. També volen reservar un espai per a les opinions favorables que troben en diaris de paper o electrònics que tenen ressò internacional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut