Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

‘Terrorista’

‘Terrorista‘ Autor: John Updike Traducció: Eduard Castaño Editorial: Bromera Col·lecció: L’Eclèctica, 138 Pàgines: 302 Any d’edició: 2007 RESSENYA Ahmad, fill d’una nord-americana d’origen irlandès i d’un estudiant egipci que va […]

Redacció
Redacció 14/07/2007

Terrorista

Autor: John Updike
Traducció: Eduard Castaño
Editorial: Bromera
Col·lecció: L’Eclèctica, 138
Pàgines: 302
Any d’edició: 2007

RESSENYA

Ahmad, fill d’una nord-americana d’origen irlandès i d’un estudiant egipci que va desaparèixer fa temps de les seves vides, va néixer en una decadent ciutat industrial de l’àrea de Nova York. Durant l’adolescència va decidir convertir-se a l’Islam seguint les directrius de l’imam Raixid i ara, amb 18 anys, es debat entre unes fermes conviccions religioses i les insinuacions cada vegada més explícites d’implicació en actes terroristes a què l’instiga el seu guia espiritual. Fins que es troba al volant d’una furgoneta car-regada d’explosius.

John Updike aborda en Terrorista la societat dels Estats Units posterior a l’11-S, i ho fa abocat a l’abisme, ficant-se en la pell de l’«altre», un jove àrab-americà que sembla predestinat a convertir-se en un «màrtir», a cometre un acte esborronador i cruel. Un repte només a l’abast d’un geni de les lletres com Updike, que aconsegueix crear amb aquesta novel·la un thriller emocionant i lúcid carregat de suspens.

John Updike (1932) és un autor fonamental de la narrativa nord-americana contemporània. Autor d’una obra prolífica que abraça la poesia i l’assaig, la narració breu i la novel·la, ha estat distingit amb nombrosos guardons com el Pulitzer, el National Book Award o l’American Book Award. Resulten memorables les seves cròniques àcides sobre la societat dels Estats Units de la segona meitat del segle XX i principis del segle XXI.

Compra’l a Llibres.cat