Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Terribas reconeix que l’entrevista a José Bono hauria d’haver estat en català

La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha reconegut que l’entrevista emesa al programa Hora Q al president del Congrés, José Bono, hauria d’haver estat feta en català. Terribas ha dit que va ser un error que la presentadora utilitzés el castellà per entrevistar-lo, ja que el president del Congrés ‘entén perfectament el català’ perquè té amics a Catalunya. Tot i així, ha recordat que la norma de Televisió de Catalunya és utilitzar la llengua d’ús comú quan l’entrevistat és castellanoparlant i no entén el català. Ha explicat que aquesta norma respon a l’eficàcia comunicativa i que utilitzar la traducció simultània aniria en detriment del procés comunicatiu.

Redacció
Redacció 16/02/2009

D’aquesta manera, Mònica Terribas ha contestat la pregunta de la diputada del grup de Convergència i Unió, Joana Ortega, durant la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Ortega ha dit que d’aquesta manera es ‘condemna l’audiència’ a veure l’entrevista en castellà i ha dit que no es pot prioritzar l’eficàcia comunicativa a l’ús del català a Televisió de Catalunya.