Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Avança el Tercer Congrés Catalanista

Partint del Primer Congrés Catalanista on es volia recollir totes les famílies del catalanisme per acordar un programa comú, diversos sectors del catalanisme han impulsat el Tercer Congrés Catalanista. Aquesta iniciativa va començar al desembre i des de llavors s’han organitzat diferents sessions de treball amb ponències de personalitats del catalanisme polític i la participació de figures tant importants com Heribert Barrera, Pascual Maragall, Jordi Pujol i Joan Rigol. El Tercer Congrés Catalanista vol provocar una reflexió en profunditat per plantejar cap a on ha d’anar la societat catalana.

Redacció
Redacció 08/02/2009

Es preveu que el Congrés acabi les seves activitats a la tardor amb la presentació de les seves conclusions al Parlament de Catalunya. Tal com afirmen al seu web volen ‘revisar les pautes existents per, posteriorment, proposar alternatives i respostes’ tot plegat en assumptes que giren al voltant de la ‘unitat, transversalitat, joventut, terres de parla catalana, Europa, societat i valors, cultura i llengua, economia i innovació, territori i medi ambient, immigració, el dret a decidir i actualització’.

Tot plegat, amb vocació de fer-ho des de ‘la màxima transversalitat política, ideològica, generacional, institucional i social, des de la màxima obertura, màxim nivell,  des de la màxima participació possibles i sempre des d’una perspectiva europea’ per tal de fer una profunda reflexió ‘del que som, del que tenim, i una formulació precisa i valenta del que volem ser i volem tenir’, segons afirmen en la seva presentació.