Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Televisió Sense Fronteres promocionarà la Capital de la Cultura Catalana arreu d’Europa

Televisió Sense Fronteres (TSF) promocionarà a Catalunya i arreu d’Europa les ciutats Capital de la Cultura Catalana, segons un acord signat per aquesta cadena de televisió transfronterera que neix des de Barcelona, Perpinyà i Andorra i que emet des de l’1 d’octubre per satèl·lit, ones hertzianes i cable. Segons l’Organització Capital de la Cultura Catalana, és la primera vegada que una cadena de televisió dóna al català la mateixa categoria que les altres tres llengües.

Redacció
Redacció 04/10/2007

La cobertura de TSF arriba a tot el continent europeu gràcies a la seva emissió per satèl·lit a través d’Hispasat, en el mateix transponedor que Digital +, Euronews, TV5 Monde i la cadena en anglès d’Al Jazeera.

La Capital de la Cultura Catalana s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes; incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l’interior com a l’exterior. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007 i Perpinyà 2008.