Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Telefónica premia Narcís Serra tot i estar investigat per Anticorrupció

Telefònica ha renovat en el càrrec de conseller de Telefónica Brasil fins el 2019 l'exvicepresident del Govern espanyol, Narcís Serra, segons ha informat l'operadora a la Securities Exchange Commission (SEC) a Nova York. La multinacional espanyola va incorporar Serra a  una de les seves seus més importants, la filial del Brasil l'any 2005 i ha decidit reelegir-un cop més, als seus 72 anys, per a un nou mandat. Serra manté una excel·lent relació amb l’expresident de Telefònica i també amb l’actual president i la renovació en el càrrec suposa un important suport personal just quan està sent investigat judicialment per la seva gestió al capdavant de Catalunya Caixa, l'entitat financera nacionalitzada per la qual l'Estat ha perdut més de 13.500 milions d'euros.

Redacció
Redacció 03/05/2016

Acumulació de càrrecs gràcies als amics

Serra ostenta, també des de la passada dècada, el càrrec de vicepresident de Telefónica a Chile. L'expresident de Catalunya Caixa ha mantingut bona relació aquests anys amb el ja expresident de Telefónica, César Alierta, i amb el seu successor José María Álvarez Pallete. Des de l'operadora defensen el rendiment de l'economista Serra als consells d'administració de filials llatinoamericanes. El socialista català va compatibilitzar, de fet, ser conseller en filials de Telefónica amb la presidència de la caixa d'estalvis catalana que va exercir entre els anys 2005 i 2011 i on, segons ha denunciat el fons estatal de rescat bancari, el FROB, la seva mala gestió va provocar un forat insalvable.

Pèssim gestor o corrupció encoberta?

Serra va declarar el 22 de desembre passat en el marc de una investigació per les pèrdues de 900 milions de l’entitat catalana vaixell insigne de la gestió socialista.  Serra, juntament amb els altres membres de la cúpula, estan sent investigats per operacions irregulars – finançament i refinançament per la compra de pisos, concessions sospitoses per la compra de participacions en societats, renegociació de préstecs i cancel·lació de deutes-, efectuades entre 2005  i  2008. Els informes de la policia judicial ara són en mans de la Fiscalia Anticorrupció. Catalunya Caixa va ser rescatada pel FROP el 2012 amb més de 13.200 milions de diners públic.

Serra, també està imputat

Serra es troba, a més, imputat des de 2013 per pagar elevats sobresous a Adolf Todó i Jaume Masana, els principals executius que va contractar al mateix temps que demanava ajuda a l'Estat. L'exvicepresident del Govern ha negat irregularitats i ha declarat que sempre ha confiat que l'entitat tiraria endavant.