Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Teixidor (Lliures): ”No es podrà governar sense un partit catalanista”

Redacció | “El vot urbà, més industrial i més renovador, no està amb els independentistes però el sobiranisme acumula força al territori, que canviarà molt lentament, des de l'Empordà, el Pirineu o l'interior de Lleida”, ha assegurat l'exdirigent de CDC i impulsor de Lliures, Antoni Fernández Teixidor, en una entrevista al Crónica Global. “S'han fet dos blocs. Com se surt d'aquesta? Amb un projecte transversal. No es podrà governar sense un partit catalanista”.

Redacció
Redacció 29/12/2017
Teixidor ha exposat que Ciutadans ha guanyat les eleccions però que ni tan sols intenta formar govern perquè no pot. “A mesura que es puguin desmuntar les contradiccions es veurà que el vot a Ciutadans és prestat, que ve del catalanisme no independentista i del conservadorisme espanyol”. I ha afegit que “abans es debilitarà Ciutadans que l'independentisme perquè és un vot més heterogeni. El vot que va a Ciutadans té més motius”. 
 
El líder de Lliures ha constatat que per justificar el vot a Ciutadans “s'ha parlat de patriotisme constitucional” però ha destacat que “és un vot instrumental”. “Quin és el repte? Que cap de les dues Catalunyes ens congeli el cor. I si sabem que no guanyarem augmentant els vots en cada un dels blocs, la solució és una fórmula que resti vots als dos. I això es diu o s'ha dit catalanisme polític, i té l'aspiració de governar Catalunya”.